Publicat 28/11/2021 12:46

El rei, Aragonès i Colau acudiran dilluns a un acte de Foment amb 2 ministres i 3 presidents

Archivo - Arxiu - Aragonès, el Rei i Colau durant un acte al juny a Barcelona
POOL - Archivo

Isidre Fainé i Aitpa rebran les medalles del 250è aniversari de Foment del Treball

BARCELONA, 28 nov. (EUROPA PRESS) -

El lliurament de medalles del 250è aniversari de Foment del Treball reunirà aquest dilluns a la tarda el Rei; el president de la Generalitat, Pere Aragonès; l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; els ministres Raquel Sánchez i José Luis Escrivá; els presidents de Comunitat Valenciana, Balears i Aragó, Ximo Puig, Francina Armengol i Javier Lambán, i el conseller d'Empresa del Govern, Roger Torrent.

El MNAC acollirà a les 20.00 la celebració del 250è aniversari de la patronal catalana, que inclouen el lliurament de les Medalles Commemoratives de l'aniversari i dels XIV Premis Carles Ferrer Salat, informa Foment aquest diumenge en un comunicat.

MEDALLES DEL 250È ANIVERSARI

Rebran les medalles de l'aniversari el president de la Fundació Bancària la Caixa i resident del Consell d'Administració de CriteriaCaixa, Isidre Fainé, i l'Associació Industrial Tèxtil del Procés Cotoner (Aitpa).

Fainé la rebrà "en reconeixement a la seva trajectòria empresarial i compromís social", i Aitpa, com a entitat que simbolitza els orígens de Foment i la història de la indústria tèxtil cotonera, sector pioner de la industrialització a Espanya.

PREMIS CARLES FERRER SALAT

Els XIV Premis Carles Ferrer Salat reconeixen Fluidra i Wallbox en la categoria Internacionalització; Grup Sorigué en la de Compromís Social; Bellapart com Pime de l'Any; Hercal Diggers al Medi Ambient; Carrefour en Igualtat, i dos premis ex-aequo en Innovació: Grup Eulen i Fundació García Cugat.

Fluidra rep el premi per la seva capacitat de posicionar-se a escala internacional, "convertint-se en ambaixadora de la qualitat, la competitivitat i l'excel·lència" i ser referència mundial en piscines.

Wallbox el rep per la seva "ràpida capacitat de creixement i posicionament global", la tecnologia per a la integració de càrrega elèctrica intel·ligent en l'automoció i l'aplicació a la gestió de l'energia per a edificis.

Grup Sorigué està premiat "per la seva vocació de retorn" i la seva tasca social, especialment per afavorir la integració de persones en risc d'exclusió i també per la seva col·lecció d'art contemporani, a més de les seves iniciatives i mesures durant la pandèmia.

Bellapart, Pime de l'Any, és una empresa familiar amb més de 80 anys i "referent per la seva excel·lència i la seva capacitat de treballar amb primeres figures de l'arquitectura" i projectes destacats en l'àmbit del vidre.

D'Hercal Diggers s'ha valorat el seu comportament ambiental, sobretot per l'economia circular, amb la seva planta de valorització de residus de la construcció H-Zero, que obté un àrid reciclat rentat de qualitat.

Carrefour veu reconegut el pla per prevenir l'assetjament i la discriminació, per garantir la igualtat de tracte i oportunitats en els processos de selecció, i per fomentar la igualtat de gènere.

El Grup Eulen rep el premi per la seva Sala de Transformació digital Virtual com a projecte de l'Aula de Transformació Digital de la Universitat Corporativa Eulen (UCE), i també es reconeix (ex-aequo) a la Fundació García Cugat, per la seva innovació per tractar patologies de traumatologia, ortopèdia i fisioteràpia, i pels seus avanços en teràpies biològiques i regeneratives.

Totes aquestes medalles i premis reconeixen el treball d'empreses i empresaris en l'últim any o en tota la seva trajectòria, i l'edició d'aquest any ha tingut suport de Boehringer Ingelheim, CaixaBank, Endesa, Repsol, PwC i Telefónica (a més, en els actes de l'aniversari col·laboren Naturgy, Glovo i Gran Thornton, al costat de l'Ajuntament de Barcelona i la Diputació de Barcelona).

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2022 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés