La reducció de la mida del peix blau a Catalunya pot repercutir en la seva reproducció

EEUU.- Un estudio confirma que comer más salmón o nueces reduce los síntomas del asma en niños
PIXABAY
Publicat 16/4/2019 16:54:17CET

BARCELONA, 16 Abr. (EUROPA PRESS) -

Els resultats de l'estudi sobre l'estat del peix blau al Mediterrani Nord-Occidental dut a terme per l'Institut de Ciències del Mar (ICM) ha indicat que la mida del peix blau a Catalunya ha disminuït i això pot tenir conseqüències en la reproducció i el creixement d'aquesta espècie.

En un comunicat aquest dimarts, la Conselleria d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat ha informat que aquestes primeres indicacions s'han obtingut a partir d'un estudi encarregat per la Comissió Europea, en el marc de les actuacions impulsades des de la Direcció general de Pesca i Afers Marítims dins del Pla de Competitivitat del peix blau a Catalunya.

Els resultats també assenyalen que la població de sardina i seitó és cada vegada més jove i que hi ha peixos que es pescaran abans d'haver-se reproduït per primera vegada, la qual cosa produirà una disminució de la capacitat reproductiva de la població.

Les causes d'aquest fenomen s'atribueixen a canvis ambientals desfavorables, a les temperatures, les pluges, el plàncton, així com una explotació pesquera alta, pel que l'estudi proposa posar en pràctica polítiques de mitigació del canvi climàtic i una gestió adaptativa en funció de l'estat del recurs.

L'estudi s'ha dut a terme amb tres objectius específics: la revisió de la informació biològica disponible per a les dues espècies principals, sardina i seitó; la revisió de la informació ecològica i pesquera, i el plantejament de propostes de gestió alternatives de la pesca.

L'estudi es va presentar el dissabte en una jornada a l'Institut de Ciències del Mar, presidida pel director general de Pesca i Afers Marítims, Sergi Tudela, i pel director de l'Institut de Ciències del Mar, José Luis Pelegrí.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.