Publicat 23/2/2014 15:06:53 +01:00CET

Reding (CE) assegura que Europa "estendrà la mà" als ucraïnesos durant la seva transició

F.Tarradellas y V.Reding (CE)
EUROPA PRESS

BARCELONA 23, (EUROPA PRESS)

La vicepresidenta de la Comissió Europea (CE) i Comissària de Justícia, Drets Fonamentals i Ciutadania de la Unió Europea (UE), Viviane Reding, ha assegurat aquest diumenge que Europa "estendrà la mà" als ucraïnesos per ajudar-los durant la seva transició política.

Preguntada en roda de premsa a Barcelona, on aquest diumenge participarà als 45 Diàlegs Ciutadans, s'ha mostrat esperançada amb els comicis previstos per al maig --coincidint amb les eleccions al Parlament europeu--, i ha assenyalat que "la decisió està a les seves mans (dels ucraïnesos) i Europa els estendrà la mà".

Ha apuntat que la situació al país evoluciona en la bona direcció, i s'ha referit al compromís de les institucions europees d'ajudar en els llocs on no hi ha pau ni llibertat: "Hem de ser molt prudents i estar sobre el terreny" ajudant als ucraïnesos a fer aquesta transició.

"Farem tot el possible per mantenir el país unit, però al final és decisió dels ucraïnesos si volen viure junts", ha prosseguit Reding, i ha afirmat que estaria molt descontenta amb una ruptura perquè la divisió mai és bona, segons ha dit.

Reding, que s'ha mostrat "contenta i preocupada alhora" per la situació al país després de les morts dels últims dies, ha expressat el seu alleugeriment per la possibilitat que s'arribi a la pau i la democràcia, tot i que ha advertit que els problemes encara no s'han solucionat.