Publicat 03/01/2020 20:00CET

Un recurs de Torra contra la JEC no paralitza la seva inhabilitació, però el TS pot acordar-ho

MADRID, 3 gen. (EUROPA PRESS) -

El president de la Generalitat, Quim Torra, pot recórrer davant la Secció Tercera del Tribunal Suprem (TS) la decisió de la Junta Electoral Central (JEC) per la qual s'ordena retirar-li l'acreditació com a diputat, si bé acudir al Contenciós-Administratiu no implica necessàriament que la mesura quedi en suspens fins que hi hagi sentència.

Tal com recull l'article 117 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Pública, la mera interposició de qualsevol recurs "no suspendrà l'execució de l'acte impugnat", excepte quan una disposició estableixi el contrari, que no és el cas.

No obstant això, el Suprem pot deixar en suspens la decisió de la Junta Electoral si considera que mantenir-la en vigor en tant resol el seu recurs ocasionaria a Torra o a l'interès públic un perjudici "d'impossible o difícil reparació", d'acord a les previsions de la mateixa llei.

Encara que podria acordar-ho d'ofici, l'habitual és que sigui Torra qui ho sol·liciti. En aquest cas, el TS ha de resoldre sobre la suspensió com a mesura cautelarísima, és a dir, en 48 hores. Si ho acorda, quedaria sense executar la resolució de la JEC fins que hi hagués sentència sobre el fons de la qüestió, segons estableix la mateixa llei.

No seria la primera vegada que Torra recorre al TS per una decisió de la Junta Electoral Central. Quan el passat mes de març, el regulador li va ordenar retirar els llaços grocs penjats en edificis públics de cara a la celebració d'eleccions, el president de la Generalitat va sol·licitar a la Sala que suspengués de forma urgent l'execució d'aquella decisió mentre resolia el fons de l'assumpte. La Sala Tercera, no obstant això, va rebutjar les seves pretensions.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés