GIRONA 15 jul. (EUROPA PRESS) -
Una vintena de voluntaris han recollit 1.222 quilos d'aliments directament del camp en dos espigats populars a Girona i Barcelona, en el marc d'una campanya orientada a lluitar contra la deixalla d'aliments i conscienciar la població.
Les entitats organitzadors, entre les quals hi ha l'Associació de Naturalistes de Girona, van organitzar el cap de setmana passat dos espigats populars en dos camps de Girona --a Sant Martí Vell-- i Barcelona --al Parc Agrari del Baix Llobregat--, segons ha informat aquest dimecres en un comunicat l'organització.
L'objectiu d'aquests espigats ha estat potenciar aquesta pràctica que durant els últims anys "s'està perdent" i consisteix a recollir del camp fruites i verdures que no compleixen els estàndards mínims per mesura o estètica, per aprofitar-les abans que es converteixin en residus.
En total, els 23 participants han recollit 1.222 quilos de fruites i hortalisses que s'han entregat a entitats socials de cada zona.
Aquesta activitat forma part de la campanya 'El valor dels aliments' que l'Associació de Naturalistes de Girona va posar en marxa per conscienciar sobre el malbaratament d'aliments a Catalunya, on cada any es llencen més de 250.000 tones de menjar.