Publicat 23/1/2020 13:57:34 +01:00CET

El recinte del Parc de les Exposicions de Perpinyà acollirà l'acte del Consell per la República

L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont després de reunir-se amb el Consell per la República
@CONSELLXREP - Archivo

BARCELONA, 23 gen. (EUROPA PRESS) -

El Consell per la República Catalana celebrarà finalment un acte a l'exterior del recinte firal del Parc de les Exposicions de Perpinyà (França) la segona quinzena de febrer, i han descartat així l'estadi Aimé Giral on juga l'equip de rugbi Unió Esportiva Arlequins de Perpinyà (USAP) per una qüestió d'aforament.

Malgrat que l'entitat que lidera l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont havia sondejat el camp de la USAP, amb capacitat per a 14.500 persones, ha optat pel recinte firal, que pot acollir-ne un total de 100.000, ha explicat a Europa Press la presidenta de la delegació del Consell per la República a la Catalunya Nord, Júlia Taurinyà.

Tot i que la data de l'acte encara no està tancada, probablement se celebrarà un dissabte de la segona quinzena de febrer, per la qual cosa podria fer-se el 15, el 22 o el dia 29.

"Hi ha molta expectativa a la Catalunya Nord", ha subratllat Taurinyà, després de precisar que treballen amb la previsió que més de 50.000 persones secundin l'acte, cosa no ha vist mai Perpinyà, ha assegurat.

Segons Taurinyà, l'únic precedent va ser una manifestació de viticultors al municipi l'any 1907, que va congregar unes 170.000 persones.

També ha recalcat la col·laboració i el suport que reben de l'Ajuntament de Perpinyà, l'alcalde del qual és Jean-Marc Pujol, en tot allò relacionat amb l'organització de l'acte i la seguretat, així com també del consell departamental de la zona: "Tot són facilitats".

A més, ha subratllat la transversalitat ideològica de l'acte, tenint en compte que l'alcalde de Perpinyà és del partit Els Republicans (LR), "que equival al PP a l'Estat", mentre que al capdavant del consell departamental s'hi troba el PS francès.

"TERRA CATALANA"

A l'espera de conèixer els detalls de l'acte, els membres del Consell per la República es tornaran a reunir el dissabte 1 de febrer a Waterloo (Bèlgica) per avançar en els preparatius d'aquest esdeveniment, entre d'altres qüestions.

El novembre de l'any passat es va presentar oficialment la delegació del Consell per la República a Perpinyà, la presidenta de la qual és Júlia Taurinyà, i la resta de membres fundadors són Francesc Bitlloch, Josep Bonet, Jaume Domènec, Carles Garsaball, Joan-Lluís Lluís, Hervé Pi i Carles Sarrat.

Puigdemont ha admès diverses vegades que li faria molta il·lusió celebrar un acte a Perpinyà, que considera "terra catalana" perquè forma part del que anomena la Catalunya Nord, així com una trobada del grup parlamentari.

La portaveu del Govern francès, Sibeth Ndiaye, va reiterar que Puigdemont té immunitat de cara a l'acte que prepara a Perpinyà, i va negar així que l'euroordre d'Espanya contra l'expresident pugui motivar-ne la detenció a França i posteriorment l'extradició atès que "és diputat europeu i disposa d'immunitat parlamentària".