Publicat 3/12/2019 11:41:28 +01:00CET

Raül Romeva repta Sánchez a preguntar-se si té coratge "per abandonar la via repressiva"

L'exconseller Raül Romeva
Jesús Hellín - Europa Press - Archivo

BARCELONA, 3 des. (EUROPA PRESS) -

L'exconseller Raül Romeva ha reptat aquest dimarts el president del Govern central en funcions, Pedro Sánchez, a parlar i a arribar a acords amb l'independentisme: "A Pedro Sánchez li toca preguntar-se si ara té interès, coratge i lideratge suficient per abandonar la via judicial i repressiva".

Així s'ha expressat en un article en el diari 'Ara' escrit des de la presó de Lledoners (Barcelona) que ha recollit Europa Press aquest dimarts, en el qual ha afegit que a l'independentisme li toca seguir el seu camí sense renúncies en els objectius, però assumint que no es pot permetre "deixar ningú enrere".

Ha emplaçat al fet que les negociacions per formar govern en l'Estat tinguin una part visible i una de discreta, que es gestionin amb respecte mutu i partint des d'una bona diagnosi, i acceptant que és un context complex que exigeix la intervenció de diversos actors.

"L'objectiu del diàleg és generar les condicions perquè en un moment donat, i quan les circumstàncies ho permetin, es dugui a terme una negociació política", ha afegit, i ha fet una crida a construir un marc per a una negociació profunda sobre la carpeta catalana.

Amb tot, ha asseverat que no renunciaran mai al diàleg ni a la negociació: "Aquesta actitud no ens debilita, sinó que ens enforteix, també davant la comunitat internacional", ha dit l'exconseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència.

Amb tot ha insistit que la qüestió catalana s'ha de canalitzar per la via política i ha lamentat: "Hi ha amplis sectors a l'Estat, i també a Catalunya, que creuen que no cal ni diàleg ni negociació".