Actualitzat 22/10/2015 16:35

Rauhe (BASF) insta a evitar que el baix interès dels diners provoqui fusions sense sentit

Erwin Rahue, Consejero Delegado De Basf Española Y Responsable Del Sur De Europa
EUROPA PRESS

BARCELONA, 9 juny (EUROPA PRESS) -

El conseller delegat de BASF al sud d'Europa, Erwin Rauhe, ha alertat que l'actual cost baix dels diners "pot portar gent a fer operacions que no tenen sentit", i ha incidit que qualsevol compravenda ha de servir per aportar valor.

En una taula sobre la dinamització de la inversió industrial al VI Trobada del Sector Químic a Iese, ha apuntat també que en qualsevol compra cal conèixer i entendre la cultura del comprat, ja que si no "al final fracassa" el projecte comú.

En tot cas, ha destacat la importància de la mida per a les empreses, que ha de ser suficient per absorbir els costos d'R+D i de la tecnologia, perquè sense això no es pot sobreviure.

Rauhe ha repassat les reivindicacions de millor logística --amb ferrocarril amb ample de via internacional--, energia més barata i menys burocràcia, i ha criticat que hi ha quatre nivells d'administració --europea, nacional, autonòmica i local-- que "cada un vol ser més llest i posar el llistó més alt que l'anterior" en exigències normatives.

"A Europa, per primeres matèries i cost de l'energia tindrem menys química bàsica --tot i que sí de valor afegit--, però crec que un dels criteris fonamentals per a la inversió és on està el mercat", ha sostingut.

CLÚSTER DE TARRAGONA

En el cas de Tarragona, on BASF té les seves principals instal·lacions productives del sud d'Europa, ha admès que tenir un entorn amb universitats i altres centres d'investigació especialitzats en el sector químic és un "atractiu" per atreure inversions.

El president del clúster Chemmed, Jesús Loma-Ossorio, ha explicat que aquesta iniciativa impulsada pel sector químic de Tarragona vol donar resposta amb un nou espai als tancaments d'indústries en altres països de l'entorn mediterrani per la competència global.

El també director general de Bayer MaterialScience ha instat les empreses clients del sector químic que els plantegin els seus reptes i problemes: "Junts podrem ajudar a desenvolupar productes innovadors. A l'Aràbia, on s'estan aixecant clústers en el desert, a 45 graus i envoltats de sorra, no ho poden fer, però aquí sí".

El conseller delegat de Grup Financer Riva i García, Ignacio García-Nieto, ha explicat que hi ha moltes formes d'aconseguir finançament i guanyar mida, i que la clau és l'assessorament per trobar la més adequada en cada cas.

Respecte a les operacions corporatives, ha confirmat que, després d'un període de fusions "defensives" a Espanya, fa mesos que s'estan donant adquisicions agressives per créixer.

PARTENARIAT

La presidenta de l'empresa familiar del sector farmacèutic Grup Juste, Inés Juste, ha destacat els avantatges d'establir partenariat per col·laborar en inversió i innovació sense perdre la independència com a empresa, i ha advocat per la unitat de mercat per afavorir els negocis a Espanya.

El conseller delegat de l'empresa Panseac, Joan Roget, ha assenyalat que, malgrat la conveniència del suport de les administracions per a l'impuls empresarial, la responsabilitat és pròpia: "Gran part del camí l'hem de fer nosaltres, no poden venir de fora a solucionar-nos el problema".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés