Publicat 9/1/2019 12:44:36 +01:00CET

Rato assegura que la sortida a Borsa de Bankia era l'única opció viable per a l'entitat

Arrenca el judici per la sortida a borsa de Bankia a l'Audincia Nacional
Pool - Archivo

MADRID, 9 gen. (EUROPA PRESS) -

L'expresident de Bankia i exvicepresident del Govern central, Rodrigo Rato, ha assegurat que la sortida a Borsa de l'entitat el juliol del 2011 era l'única opció viable que permetia no sobrepassar la línia vermella establerta pels mateixos directius i que apuntava a no perdre una posició de control amb un clar inters "econmic", així com ser nacionalitzada.

Així ho ha indicat durant la seva compareixena en la segona sessió del judici per la sortida a Borsa de Bankia, que es va reprendre aquest dimarts a l'Audincia Nacional de San Fernando de Henares (Madrid) i prossegueix aquest dimecres amb les preguntes de la fiscal del Ministeri Públic Carmen Launa.

Rato ha explicat que una altra de les opcions, a més de la sortida a Borsa de Bankia, era la de collocar un 20% del capital amb drets de vot. No obstant aix, el que també era exdirector gerent del Fons Monetari Internacioanl (FMI) i que compleix actualment una pena de quatre anys i mig a la presó de Soto de Real pel cas de les 'targetes black', ha negat que rebés cap oferta "seriosa i discutible" per avanar en aquesta via.

"Si hi hagués hagut una oferta seriosa i discutible d'algun grup estranger es podria haver valorat, per aix no va anar així. No hi havia ningú al mercat que tingués una mínima solvncia que s'apropés a negociar i prendre una posició", ha dit i ha afegit que no es va arribar a valorar "de deb" una altra opció que no fos la sortida a Borsa, perqu l'entrada d'un "grup estrany" canviava les regles.