Publicat 4/10/2019 16:54:44 +02:00CET

Rajoy, sobre l'independentisme català: "L'enemic d'alguns era Espanya, la llei i la Constitució"

Els expresidents de Govern Mariano Rajoy (e) i Felipe González (d) mantenen una conversa sobre les Tres mirades sobre Espanya moderada per l'advocada especialista en dret de la Unió Europea, Míriam González.
Beatriz Ciscar - Europa Press

A TOXA (PONTEVEDRA), 4 oct. (EUROPA PRESS) -

L'expresident del Govern central, Mariano Rajoy, s'ha referit al conflicte independentista català en assegurar que l'"enemic d'alguns era Espanya, la llei i la Constitució".

Així s'ha pronunciat Rajoy durant el debat que ha mantingut aquest dijous amb qui també va ser president del Govern d'Espanya, el socialista Felipe González, en el 'Foro La Toja. Vínculo Atlántico', que se celebra a l'illa A Toxa (Pontevedra).

En aquest escenari, Rajoy ha considerat que "no només a Espanya, sinó en general, arreu del món" estan sorgint "nacionalismes populistes". "El nacionalista creu que el lloc on ell ha nascut és el millor del món", ha assenyalat l'expresident, que ha indicat que, "llavors, qualsevol limitació que es produeixi, els molesta".

Entre aquestes, ha citat l'emigració, el lliure comerç, el multilateralisme i ha destacat el brexit com "el cas més paradigmàtic". "Consideren que anant-se d'aquí s'estalviaran un fotimer de lliures esterlines, que ja no hi haurà cap emigrant, que la Unió Europea és l'enemic...", ha manifestat.

"I aquí, a Espanya, l'enemic d'alguns era Espanya... havien de buscar el seu enemic, que era Espanya, i la llei i la Constitució", ha censurat.

A més, s'ha referit a la situació actual de Catalunya per assegurar que "no és la primera vegada que es produeixen esdeveniments indesitjables" i ha incidit que sempre l'argument és "un sentiment". "És molt difícil discutir contra un sentiment", ha apuntat.

Amb tot, ha assegurat que quan es fa una "col·lisió entre sentiments" el que hi ha "és la llei", que "és el que ordena la convivència". Per tant, complir la llei i les Constitucions "és el que procedeix aplicar en els temps en els quals vivim". "No hi ha una altra cosa i així està anant, per més problemes que pugui haver-hi ara amb la sentència, està anant a millor", ha considerat.