Actualitzat 25/8/2014 10:43:54 +00:00 CET

Rajoy diu que la reforma electoral "ni tan sols s'ha plantejat formalment" i no entén el veto del PSOE

Rueda de prensa de Rajoy y Merkel
Foto: MIGUEL VIDAL / REUTERS

SANTIAGO DE COMPOSTEL·LA, 25 Ago. (EUROPA PRESS)

El president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, ha insistit aquest dilluns que la seva aposta per primar l'elecció com a alcalde del candidat de la llista més votada garantiria més respecte a la voluntat dels ciutadans i no entén el veto del PSOE a negociar-ho quan la reforma "ni tan sols s'ha plantejat formalment".

   Segons la seva opinió, que es converteixi en alcalde "aquella persona que elegeixin els ciutadans" amb els seus vots és "molt millor" que una situació en la qual l'elecció del regidor és el "producte de pactes entre tres, quatre o cinc partits polítics".

   L'opció que defensa el Govern central és "molt més respectuosa amb la voluntat dels ciutadans", ha assegurat Rajoy en roda de premsa a Santiago de Compostel·la després de reunir-se amb la cancellera alemanya, Angela Merkel.

   Després de lamentar que la proposta hagi rebut "moltes crítiques" malgrat que "ni tan sols s'ha plantejat formalment", el líder de l'executiu ha dit que es reunirà amb membres del PP per abordar aquest assumpte i que també intentaran parlar amb altres forces polítiques.

NO ÉS TAN DOLENTA

   D'altra banda, Rajoy ha recordat que "aquesta reforma electoral va arribar a anar en un programa del PSOE". "O molt equivocats estaven o no és tan la dolenta reforma com ara diuen", ha afegit.

   A més, ha assenyalat que diversos països de la Unió Europea apliquen aquest procediment d'elecció d'alcaldes que planteja el Govern espanyol, del que ha deduït que la proposta "no serà tan dolenta".