LLEIDA 5 ago. (EUROPA PRESS) -
El celler Raimat ha iniciat aquest dimarts la verema de 2025, que espera que sigui "d'excel·lent qualitat", i en la qual ha reduït un 20% el consum d'aigua, informa en un comunicat.
Aquesta reducció de consum es dona per la instal·lació de tècniques de reg localitzat, com el reg subsuperficial, que porta l'aigua directament a les arrels i minimitza l'evaporació.
La campanya compta amb l'entrada en funcionament d'una planta pròpia de compostatge que permetrà valorizar els residus de la vinya i el celler.
La previsió és recollir prop de sis milions de quilos de raïm 100% ecològics per als vins del celler, alguna cosa superior a l'anterior al no haver sofert gelades o calamarsa.
Per segon any, Raimat vendimiará cinc hectàrees de vinya a la qual no s'ha aplicat cap pesticida i en les quals s'ha usat llum ultraviolada de tipus C, que controla la proliferació de fongs.