Publicat 08/08/2019 19:15

Raimat engega la temporada de verema europea amb una recollecció manual nocturna sostenible

A l'esquerra el director tcnic de Raimat, Joan Esteve, i a la dreta l'enólogo de Raimat, Carles Escolar.
RAIMAT

LLEIDA, 8 ago. (EUROPA PRESS) -

El celler de vins Raimat, amb base a Costers del Segre (Lleida), ha comenat la nit d'aquest dimecres la nova temporada de verema europea, amb recollecció manual nocturna, que continuar apostant per la viticultura ecolgica, amb la incorporació de vehicles elctrics i altres mesures que vetllen per la sostenibilitat ambiental.

Segons el comunicat, el ram s'extreu manualment per una cara del cep i, a causa de les baixes temperatures durant la recollecció, s'afavoreix una millor preservació dels aromes i sabors del ram.

El director tcnic de Raimat, Joan Esteve, ha declarat que, malgrat les dues setmanes de calor a finals de juliol i principis d'agost, el clima ha estat favorable i "s'espera una collita excepcional per la seva qualitat" --almenys pel que fa als vins blancs, perqu per a les varietats negres, segons Esteve, encara caldr esperar fins a l'octubre--.

L'enleg de Raimat, Carles Escolar, ha assegurat que "la varietat chardonnay ha estat la protagonista" de la recollecció d'aquesta nit, que es destinar a l'elaboració del cava que arribar al mercat en un any i mig.

Esteve també ha parlat de les accions per a la sostenibilitat ambiental que duu a terme Raimat durant la recollecció, i ha afirmat que "és un procés lent, per que dona els seus fruits a mesura que s'assoleixen metes; més biodiversitat, més riquesa, millor equilibri i, finalment, millor qualitat".

UNA APOSTA PER LA SOSTENIBILITAT

Des de la creació el 1914, el celler ha apostat per sistemes de viticultura sostenible com l'aplicació de mtodes naturals per combatre les plagues, la qual cosa millora l'ecosistema del vinyer; l'ús d'energies renovables, amb la incorporació de vehicles elctrics, l'estalvi d'aigua de reg i la reducció d'emissions de CO2.

En aquesta línia, el celler va ser el primera a adherir-se al programa de reducció d'emissions de l'Oficina Catalana de Canvi Climtic i va ser un dels tres cellers de la 'Wineries for Climate Protection' el 2011; a més de comptar des de fa dos anys amb una Associació de Defensa Vegetal i de tenir en marxa projectes com la 'Vineyards Integrated Smart Climate Application' (VISCA) o la GOPHYTOVID, destinada al control de malalties de manera més sostenible.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés