Publicat 29/11/2015 10:12:55 +01:00CET

Rabell (CatSíQueEsPot) afirma que és partidari d'una proposta d'encaix federal

BARCELONA, 29 nov. (EUROPA PRESS) -

El líder de CatSíQueEsPot, Lluís Rabell, ha afirmat aquest diumenge que és partidari d'una "proposta d'encaix federal" amb sobirania compartida i un govern de la Generalitat fort, i ha assegurat que incloure la convocatòria d'un referèndum en el programa d'En Comú Podem és, segons ell, un gest valent.

Ho ha dit en una entrevista a Catalunya Ràdio recollida per Europa Press, en què ha asseverat que s'ha de fer un referèndum: "La gran victòria de Catalunya seria fer un referèndum, independentment del resultat".

Preguntat sobre la posició de CatSíQueEsPot en relació amb la investidura del president en funcions de la Generalitat, Artur Mas, Rabell ha dit que "no preveuen" l'abstenció, i ha assenyalat que bona part de la gent que va votar a favor de la independència canviaria d'opinió si hi haguessin altres opcions damunt de la taula.

Rabell ha criticat que s'hagi votat un acte de desconnexió amb Espanya al Parlament i que els consellers del Govern de la Generalitat "s'hagin de posar de genolls per demanar els diners del Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA)", i ha qualificat aquesta situació de fanfarronada.

També ha subratllat que el PP utilitza la seva posició institucional per "amenaçar i humiliar" perquè, segons ell, és la seva manera de fer política i campanya.