Publicat 25/7/2020 13:43:41 +02:00CET

Quim Torra té "plena confiança" en què l'independentisme superarà el 50% en les eleccions

El president de la Generalitat, Quim Torra, intervé en l'acte de presentació de JxCat.
JXCAT

"Avui és un dia molt important. Avui neix un nou partit independentista. Avui neix Junts, JxCat"

BARCELONA, 25 jul. (EUROPA PRESS) -

El president de la Generalitat, Quim Torra, té "plena confiança en què en les properes eleccions, quan siguin, l'independentisme superarà el 50% dels vots", i ha afegit que en aquest escenari caldrà donar una resposta clara a la ciutadania.

Ho ha dit durant la presentació del nou JxCat que impulsa l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont aquest dissabte, en l'inici del seu congrés fundacional: "Avui és un dia molt important. Avui neix un nou partit independentista. Avui neix Junts, JxCat".

Segons Torra, la crisi del coronavirus "ha demostrat quelcom sobre el qual pivotarà la política catalana en un futur, que és que necessitem recursos i sobirania".

Per a ell, aquesta circumstància fa de la independència, no només una causa "justa", sinó necessària perquè Catalunya pugui gestionar els seus propis recursos, ha dit textualment.

El president també ha defensat la gestió del Govern durant la pandèmia, i ha precisat que en l'actualitat ell hi dedica el "100% dels seus esforços".

Al final de la seva intervenció, Quim Torra ha donat pas a Carles Puigdemont, al qual ha presentat com el president que va fer possible l'1-O".

Contador