Publicat 14/10/2019 15:00:48CET

Quim Torra al rei i Pedro Sánchez: Qui ha de rebre sentència és qui va ordenar les càrregues l'1-O

Foto de família, en la primera fila de baix, (E-D), el conseller d'Interior de la Generalitat de Catalunya, Miquel Buch; el conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat, Alfred Bosch; la consellera de la Presidènc
David Zorrakino - Europa Press

BARCELONA, 14 oct. (EUROPA PRESS) -

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha remès les seves respectives cartes al rei i al president del Govern central, Pedro Sánchez, en què els urgeix una reunió, assegura que les condemnes per l'1-O són injustes i defensa que la sentència hauria de dictar-se contra qui va ordenar les càrregues aquell dia.

"Avui qui hauria de rebre sentència són els agressors d'aquella jornada. Qui hauria de ser condemnat és qui va ordenar l'agressió indiscriminada contra ciutadans de pau que no cometien cap delicte amb una papereta de votació a les seves mans", exposa en les cartes --amb el mateix text-- recollides per Europa Press.

El president recorda que els condemnats a penes d'entre 9 i 13 anys de presó han passat per dos anys d'una "vergonyosa i cruel presó provisional, per haver defensat el vot i el dret a decidir el futur de tot un poble".