Publicat 31/5/2020 12:03:08 +02:00CET

Quim Torra rebutja la pròrroga de l'alarma "per respecte a la institució" que representa

El president de la Generalitat, Quim Torra, en la 12 reunió telemàtica de presidents autonòmics pel coronavirus amb el president del Govern, Pedro Sánchez, a 31 de maig de 2020.
GENERALITAT DE CATALUNYA - Archivo

BARCELONA, 31 maig (EUROPA PRESS) -

El president de la Generalitat, Quim Torra, traslladarà aquest diumenge al president del Govern central, Pedro Sánchez, el seu rebuig a la sisena pròrroga de l'estat d'alarma pel coronavirus, "per respecte a la institució" que representa.

Ho farà "en defensa de les competències de totes les donselleries del Govern, i especialment la de Salut" en la reunió telemàtica de presidents autonòmics amb Sánchez per abordar la gestió del coronavirus, ha explicat Torra en un tuit recollit per Europa Press.

"No puc acceptar la pròrroga de l'estat d'alarma que precisament" anul·la i centralitza competències, ha lamentat Torra, que aquest dissabte va traslladar al vicepresident del Govern, Pere Aragonès, que no comparteix l'acord d'ERC i l'Executiu pel qual els republicans s'abstindran en la votació de l'última pròrroga de l'alarma aquest dimecres.