Publicat 17/11/2019 21:04:19 +01:00CET

Quim Torra no anirà al judici del TSJC a defensar-se sinó "acusar l'Estat de vulnerar" els seus drets

El president de la Generalitat, Quim Torra
GENERALITAT

   Defensa que el camí cap a la independència "és complicat però és irreversible"

   GIRONA, 17 nov. (EUROPA PRESS) -

   El president de la Generalitat, Quim Torra, ha assegurat que aquest dilluns no es defensarà de res en el judici en què se l'acusa d'un presumpte delicte de desobediència, sinó que hi anirà a "acusar l'Estat de vulnerar" els seus drets i els de tots els ciutadans, ha dit aquest diumenge en un 'Dinar groc' a Bescanó (Girona).

   "Demà no vaig a defensar-me de res perquè vaig complir el meu deure com a President: defensar els drets i les llibertats", ha afirmat el president català --segons informa la Generalitat en un comunicat-- i ha donat les gràcies als qui l'han recolzat.

   El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) el jutjarà aquest dilluns per un presumpte delicte de desobediència per no haver acatat l'ordre de la Junta Electoral Central (JEC) de retirar els llaços grocs dels edificis de la Generalitat en període electoral.

   El cap de l'Executiu català ha defensat que el camí cap a la independència "és complicat, però és irreversible", perquè considera que la república catalana és molt més que un somni, però ha advertit que depèn de tothom.

   "La responsabilitat de cadascun de nosaltres. La meva com a president del país és important, però la de cadascun de vosaltres també ho és", ha destacat Torra.

   Davant les més de 300 persones que han assistit a aquest acte reivindicatiu, Torra ha criticat que "estan passant coses que no són acceptables ni tolerables", des del punt de vista humanístic i pel que fa als valors republicans i europeus, ha afegit.

   Torra ha opinat que "justícia espanyola' són termes absolutament incompatibles", i que la notícia esperançadora és que després espera que arribi la justícia europea.

UN ANY I MIG EN EL CÀRREC

   També ha recordat que aquest diumenge es compleix un any i mig des que va prendre possessió del càrrec, i ha agraït "la confiança i el suport" que ha tingut dels catalans.

   Torra ha defensat que Catalunya és capaç de "demostrar al món que, d'una manera democràtica, d'una manera pacífica, d'una manera no violenta", es pot culminar un procés d'independència.

   Abans de l'acte, Torra ha fet una visita institucional a l'Ajuntament de Bescanó, on ha estat rebut per l'alcalde, Xavier Vinyoles, i el Consistori.

   Al matí ha visitat, a Sant Gregori (Girona), la Fira de Pa i la Xocolata, i també ha estat a l'Ajuntament i ha signat en el seu Llibre d'Honor.