Publicat 19/11/2019 19:21:35 +01:00CET

Quim Torra, Nadia Calviño, Ada Colau i Núria Marín inauguren l'Smart City

Torra, Calviño, Colau, Marín i Relat inauguren el Smart City Expo World Congres
DAVID ZORRAKINO - EUROPA PRESS

El saló reivindica els objectius aconseguits a les ciutats intel·ligents

L'HOSPITALET DE LLOBREGAT (BARCELONA), 19 nov. (EUROPA PRESS) -

El president de la Generalitat, Quim Torra; la ministra d'Economia i Empresa, Nadia Calviño; l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i l'alcaldessa de L'Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, han inaugurat el IX saló Smart City, que se celebra des d'aquest dimarts fins al dijous en el recinte Gran Via de Fira de Barcelona.

La comitiva inaugural l'han completat els consellers d'Empresa i Coneixement de la Generalitat, Angels Chacón; de Polítiques Digitals i Funció Pública, Jordi Puigneró, i de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, al costat del secretari d'Estat per a l'Avanç Digital, Francisco Polo.

També hi han assistit la delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera; la tinent d'alcalde de Barcelona d'Agenda 2030 i Transició Digital, Laia Bonet; el president de Fira de Barcelona, Pau Relat, i el director general de Fira, Constantí Serrallonga, entre altres autoritats.

Han començat el seu recorregut a l'estand de Seat, on els ha rebut el seu president, Luca de Meo, i ha continuat pels estands d'empreses com Ros Roca i Deloitte.

També han passat pels estands de l'Ajuntament de Barcelona; de L'Hospitalet de Llobregat; de la Diputació de Barcelona; de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), del Govern central i de la Generalitat, entre d'altres.

TORRA I CALVIÑO

Quim Torra i Nadia Calviño han coincidit en la inauguració del saló d'aquest dimarts l'endemà que Torra no assistís finalment al sopar dels Premis Carles Ferrer Salat de Foment del Treball.

El Govern va dir que el Govern central havia invocat una clàusula per aconseguir que la ministra Calviño passés per davant d'ell protocol·làriament, i Torra va delegar l'assistència en el vicepresident del Govern, Pere Aragonès.

SALÓ INTERNACIONAL DE CIUTATS INTEL·LIGENTS

El saló Smart City Expo World Congress (SMCEWC) reivindica els avanços aconseguits a les ciutats intel·ligents, sota el lema 'Cities made of dreams' (Ciutats fetes de somnis).

L'esdeveniment posa de manifest els progressos que s'han aconseguit en promoure internacionalment el concepte de ciutats intel·ligents.

Smart City, organitzat per Fira de Barcelona, té més de 1.000 expositors, 400 ponents i representants de 700 ciutats, i s'ha augmentat un 15% l'espai expositiu.

S'estima que el saló tingui un impacte econòmic de més de 90 milions d'euros al territori, segons un estudi de l'Institut d'Economia de Barcelona (IEB) de la Universitat de Barcelona (UB).

Entre les 1.010 empreses que participen en l'edició 2019, destaquen Alstom, Amazon, Bosch, Cellnex, Cisco, Deutsche Telekom, FCC Environment, Huawei, Indra, Microsoft, Nokia, Seat i Siemens, entre d'altres.