Quim Torra lamenta desconèixer la data d'arribada del Corredor Mediterrani: "És una autèntica vergonya"

EUROPA PRESS
Publicat 14/3/2019 15:56:51CET

Reclama que la Generalitat pugui gestionar els ports catalans i no depenguin de decisions "a 500 km d'aquí"

TARRAGONA, 14 Març (EUROPA PRESS) -

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha exigit a l'Estat l'arribada del Corredor Mediterrani i ha lamentat no saber encara de manera clara quan podran comptar-hi: "És una autèntica vergonya".

Així s'ha expressat durant una visita institucional al Port de Tarragona acompanyat del president de l'enclavament portuari, Josep Maria Cruset; el conseller de Territori, Damià Calvet, i el delegat territorial del Govern a Tarragona, Òscar Peris.

"També hem vingut a reivindicar d'una vegada per sempre que els nostres ports, tots, els puguem gestionar des de la Generalitat. No té cap tipus de sentit que en el front portuari català hi hagi uns ports que encara depenguin de les decisions a 500 quilòmetres d'aquí", ha criticat.

CORREDOR MEDITERRANI

Ha sostingut que perquè els ports de Barcelona i Tarragona tinguin el futur que es mereixen necessiten que l'Estat acabi infraestructures cabdals: "El Port de Tarragona ja té fets tots els accessos al Corredor Mediterrani, el que no està és el Corredor Mediterrani".

"A hores d'ara, continuem sense tenir clar ni cert quin serà l'any en què finalment podrem comptar amb el Corredor Mediterrani: és una autèntica vergonya. Ja l'hauríem d'haver tingut", ha criticat.

"Per tant, necessitem que es compleixin els terminis i es tirin endavant. Han estat massa promeses incomplertes. L'Estat ha de complir el que ens va dir i ho exigim, com vam exigir també que el túnel del Coll de Lilla s'acabi també d'una vegada", ha afegit.

El president ha sostingut que si l'Estat no fa la part que li correspon, l'enclavament tarragoní no podrà complir amb les perspectives de creixement que són importants per a Catalunya perquè "queden encallades".

MALA GESTIÓ

Així mateix, Torra ha posat de manifest unes reclamacions que li han fet arribar des del comitè d'empresa perquè li semblen justes "tenint en compte els beneficis del port", però que aquests no es poden redistribuir perquè el port es gestiona també fruit de decisions que es prenen a 500 quilòmetres.

"Per això nosaltres necessitem també poder gestionar des de Catalunya totes les decisions que es prenen als nostres ports, per això és tan important que avancem cap aquest front portuari català", ha reivindicat.

Ha criticat que en altres ports de l'Estat s'han fet inversions que no han arribat al de Tarragona: "Aquests dèficits d'infraestructura, com també és el dèficit del Coll de Lilla, no deixen de ser dèficits socials finalment, perquè ens impedeixen tenir aquell país millor que volem. I per això una vegada més ens veiem amb l'obligació de tornar a reclamar-lo".

INSTITUCIÓ DE "PAÍS"

Per la seva banda, Cruset, que ha agraït la visita institucional, ha destacat l'esforç que ha fet el mateix port per augmentar la seva competitivitat, que alhora ha significat encarar un cicle inversor per ampliar espais portuaris i estendre la seva activitat cap a altres territoris.

Calvet, en la mateixa línia, ha reivindicat el paper dels ports en l'economia catalana i ha reconegut al Port de Tarragona la seva voluntat de respondre a les necessitats econòmiques i socials de la societat catalana.

"Els ports han d'unir esforços per crear un front portuari català per a un millor país. És molt important aquesta voluntat de conèixer els ports perquè representa la cohesió del país, i és a partir d'aquests conceptes que podrem fer un millor país", ha subratllat.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.