Publicat 14/03/2019 15:56CET

Quim Torra lamenta desconèixer la data d'arribada del Corredor Mediterrani: "És una autèntica vergonya"

EUROPA PRESS

Reclama que la Generalitat pugui gestionar els ports catalans i no depenguin de decisions "a 500 km d'aquí"

TARRAGONA, 14 mar� (EUROPA PRESS) -

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha exigit a l'Estat l'arribada del Corredor Mediterrani i ha lamentat no saber encara de manera clara quan podran comptar-hi: "És una autntica vergonya".

Així s'ha expressat durant una visita institucional al Port de Tarragona acompanyat del president de l'enclavament portuari, Josep Maria Cruset; el conseller de Territori, Dami Calvet, i el delegat territorial del Govern a Tarragona, scar Peris.

"També hem vingut a reivindicar d'una vegada per sempre que els nostres ports, tots, els puguem gestionar des de la Generalitat. No té cap tipus de sentit que en el front portuari catal hi hagi uns ports que encara depenguin de les decisions a 500 quilmetres d'aquí", ha criticat.

CORREDOR MEDITERRANI

Ha sostingut que perqu els ports de Barcelona i Tarragona tinguin el futur que es mereixen necessiten que l'Estat acabi infraestructures cabdals: "El Port de Tarragona ja té fets tots els accessos al Corredor Mediterrani, el que no est és el Corredor Mediterrani".

"A hores d'ara, continuem sense tenir clar ni cert quin ser l'any en qu finalment podrem comptar amb el Corredor Mediterrani: és una autntica vergonya. Ja l'hauríem d'haver tingut", ha criticat.

"Per tant, necessitem que es compleixin els terminis i es tirin endavant. Han estat massa promeses incomplertes. L'Estat ha de complir el que ens va dir i ho exigim, com vam exigir també que el túnel del Coll de Lilla s'acabi també d'una vegada", ha afegit.

El president ha sostingut que si l'Estat no fa la part que li correspon, l'enclavament tarragoní no podr complir amb les perspectives de creixement que són importants per a Catalunya perqu "queden encallades".

MALA GESTIÓ

Així mateix, Torra ha posat de manifest unes reclamacions que li han fet arribar des del comit d'empresa perqu li semblen justes "tenint en compte els beneficis del port", per que aquests no es poden redistribuir perqu el port es gestiona també fruit de decisions que es prenen a 500 quilmetres.

"Per aix nosaltres necessitem també poder gestionar des de Catalunya totes les decisions que es prenen als nostres ports, per aix és tan important que avancem cap aquest front portuari catal", ha reivindicat.

Ha criticat que en altres ports de l'Estat s'han fet inversions que no han arribat al de Tarragona: "Aquests dficits d'infraestructura, com també és el dficit del Coll de Lilla, no deixen de ser dficits socials finalment, perqu ens impedeixen tenir aquell país millor que volem. I per aix una vegada més ens veiem amb l'obligació de tornar a reclamar-lo".

INSTITUCIÓ DE "PAÍS"

Per la seva banda, Cruset, que ha agrat la visita institucional, ha destacat l'esfor que ha fet el mateix port per augmentar la seva competitivitat, que alhora ha significat encarar un cicle inversor per ampliar espais portuaris i estendre la seva activitat cap a altres territoris.

Calvet, en la mateixa línia, ha reivindicat el paper dels ports en l'economia catalana i ha reconegut al Port de Tarragona la seva voluntat de respondre a les necessitats econmiques i socials de la societat catalana.

"Els ports han d'unir esforos per crear un front portuari catal per a un millor país. És molt important aquesta voluntat de conixer els ports perqu representa la cohesió del país, i és a partir d'aquests conceptes que podrem fer un millor país", ha subratllat.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés