Actualitzat 6/10/2019 9:13:23 +00:00 CET

Quim Torra diu que "no és moment de pensar en les eleccions que puguin venir" de cara a la sentència

- David Zorrakino - Europa Press

BARCELONA, 6 Oct. (EUROPA PRESS) -

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha assegurat que "no és moment de pensar en les eleccions que puguin venir" de cara a la sentència pel procés independentista, que creu que suposarà un canvi de cicle.

En una carta aquest diumenge a VilaWeb recollida per Europa Press, el president ha opinat que l'error que el Tribunal Suprem farà públic en els propers dies pot obrir una nova etapa: "On tornarem a prendre la iniciativa, on la repressió no ens porti a quedar acorralats i a la defensiva políticament".

Ha augurat que aquesta nova fase farà tornar a una dinàmica de confiança, "on la generositat i el sentit de país tornin a passar per davant de l'interès dels partits i les batalles per hegemonies que només servirien per gestionar una autonomia vigilada i miserable".

Torra ha afirmat que la sentència ha de recuperar "la dinàmica guanyadora, la que fa propostes de futur" i que no es pot seguir pensant en gestionar una autonomia, segons ell és una concessió d'Espanya.

MOBILITZACIONS PACÍFIQUES

"No eixamplarem cap base demanant permís i esperant que se'ns doni", ha sostingut el cap de l'Executiu català, i ha opinat que només la defensa de la democràcia i de la voluntat popular podrà portar al creixement d'una base de consens més àmplia.

Ha cridat a mobilitzar-se "amb civisme, respecte, de manera pacífica i determinada", ja que considera que els seus adversaris voldrien que fossin violents i agressius.

"No hem retrocedit, però no hem avançat com s'hauria d'haver avançat", ha reconegut Torra, que ha assegurat que ara és el moment de tornar a la confiança, sense enganys ni miratges, però sense renúncies ni pugnes estèrils, ha dit literalment.