Actualitzat 11/5/2020 13:54:18 +00:00 CET

Quim Torra diu que la conca d'Òdena ha de rebre "una atenció especial"

Reunió telemàtica del president Quim Torra amb alcaldes de la Conca d'Òdena
GOVERN

BARCELONA, 11 maig (EUROPA PRESS) -

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha destacat aquest dilluns la necessitat de procurar "una atenció especial" a la conca d'Òdena (Barcelona), una de les zones més afectades per la crisi del nou coronavirus.

En una reunió telemàtica amb els set alcaldes de la zona, ha remarcat que la tasca més important de la Generalitat és "saber prioritzar, en el pressupost i les competències que té, tant els sectors més afectats, com les zones geogràfiques més perjudicades, i la conca d'Òdena és la primera", ha informat el Govern.

Ha insistit en la necessitat que la Generalitat es pugui endeutar tant com sigui necessari per donar les respostes que calgui aquests tres mesos: "Cada lloc de treball que ara perdem ens costarà molt car en el futur. Cal salvar tots els llocs de treball que sigui possible".

Torra ha agraït als alcaldes i alcaldesses de la conca d'Òdena la seva "serenitat i coratge" durant la crisi i per haver donat la cara i exigit la veritat, i ha afirmat que han estat un exemple i un referent per a Catalunya, i també ha agraït la feina de tot el personal de l'Hospital d'Igualada.

Malgrat la situació que s'ha viscut a la zona, Torra s'ha mostrat optimista perquè "tots els indicadors diuen que, tant a la conca d'Òdena com a l'Anoia, l'evolució d'aquestes darreres setmanes és molt positiva".

PETICIÓ DELS ALCALDES

En la reunió, els alcaldes de la conca d'Òdena han demanat a Torra un "pla específic" per a la zona, perquè ha patit una situació singular i més complexa que la resta de Catalunya pel seu confinament perimetral durant 24 dies.

En un comunicat de l'Ajuntament d'Igualada, han assenyalat que han sol·licitat un seguiment exhaustiu de tots els projectes i infraestructures que el Govern té oberts a la zona perquè no s'aturin, perquè ara són "més necessaris que mai", com és el cas del Pla director urbanístic d'activitat econòmica de la conca d'Òdena.

Segons han assenyalat els alcaldes, Torra ha valorat les propostes dels alcaldes, i ha mostrat la seva disposició a visitar els municipis de la conca d'Òdena quan les circumstàncies del confinament ho permetin.

Contador