Publicat 10/5/2020 14:10:51 +02:00CET

Quim Torra demana a Sánchez més mesures econòmiques i mascaretes obligatòries en públic

El president de la Generalitat, Quim Torra, durant la novena reunió de presidents autonòmics amb el president del Govern, Pedro Sánchez, pel coronavirus. A 10 d'abril de 2020.
GENERALITAT DE CATALUNYA

   BARCELONA, 10 maig (EUROPA PRESS) -

   El president de la Generalitat, Quim Torra, ha demanat aquest diumenge al president del Govern, Pedro Sánchez, que la mascareta sigui obligatòria als espais públics i que l'Executiu impulsi més mesures econòmiques, "intervenint i gastant" per salvar empreses i llocs de treball.

   Ho ha fet en la seva intervenció durant la novena reunió de presidents autonòmics amb Sánchez aquest diumenge per abordar la gestió de la crisi del coroanvirus, han explicat fonts de Presidència del Govern.

   Com a mesura de suport específica per a les famílies, ha demanat que "l'Estat implanti un permís retribuït per a famílies cuidadores de nens i nenes i persones dependendientes".

   POLÍTICA Al MARGE DEL DÈFICIT

   També ha reclamat "aplicar en els propers tres mesos una política de salvació de l'economia" al marge del dèficit, i aprovar una renda bàsica unviersal que eviti que la crisi econòmica sigui l'avantsala de la crisi social.

   Torra considera que cal "congelar el temps per a les pimes, els autònoms i les empreses", a través d'una moratòria de quotes i impostos, i transferir-los subvencions directes en comptes d'optar per una política de crèdits i avals.

   "Claredat, transparència i antiburocracia" són els tres principis que, segons ell, han de guiar les normes que s'aprovin en aquest àmbit per evitar afavorir lobbies empresarials i supervisar l'actuació de la banca.

   "Tot el que no gastem en els propers tres mesos s'haurà de multiplicar per molt si les empreses fan fallida", i ha defensat que el pla de desconfinament ha d'anar lligat a un pla de rescat de l'economia.

   Ha reiterat que, en clau econòmica, la prioritat ha de ser protegir als treballadors i salvar llocs de feina: "Totes les mesures que es vagin prenent en favor de l'economia tindran el nostre suport".

el més llegit

 1. 1

  Detenen un jove de 32 anys per atropellar intencionadament la parella amb el cotxe en un carrer de Girona

 2. 2

  Pas endavant per al futur entre aquàtic i de fitness de Reus

 3. 3

  Els veïns de Pedra volen revocar la immatriculació de l’església de Sant Julià per a què sigui de titularitat municipal

 4. 4

  L'ACA i l'ICFO desenvolupen un sistema de mesura ràpida de la qualitat de les aigües de bany

 5. 5

  Torra planteja un possible confinament de la Cerdanya però Salut el descarta