Quim Torra critica la sentència a favor d'Agbar i planteja defensar serveis amb "desobediència"

Publicat 27/11/2019 13:22:17CET
El president de la Generalitat, Quim Torra, en un sessió plenària al Parlament de Catalunya, Barcelona / Catalunya (España), 26 de noviembre del 2019.
David Zorrakino - Europa Press

BARCELONA, 27 nov. (EUROPA PRESS) -

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha criticat aquest dimecres la sentència del Tribunal Suprem a favor que Agbar gestioni l'aigua de Barcelona i ha plantejat "desobeir" si cal per defensar els serveis públics.

En la sessió de control en el ple del Parlament, ha contestat les preguntes del diputat de la CUP Carles Riera, que ha criticat aquesta sentència del Suprem i ha advertit de les conseqüències de privatitzar serveis, com creu que pretén el projecte de llei de contractes de serveis a les persones que prepara la Generalitat, coneguda com la 'llei Aragonès'.

Així, el cupaire ha preguntat a Torra si està disposat a nacionalitzar o expropiar serveis i recursos com l'aigua, l'electricitat, les telecomunicacions, les autopistes, el gas i els habitatges buits propietat de bancs i de fons de capital de risc.

Torra ha afirmat que la sentència del Suprem és una "limitació imposada pels tribunals en l'exercici de la sobirania" i, segons ell, l'Estat té una concepció de sobirania contrària a la de l'independentisme.

"En la gestió i titularitat dels serveis públics s'ha de respectar sempre aquest principi de sobirania", ha sostingut, i ha apostat per contrastar les limitacions del marc legal actual amb la voluntat de la ciutadania.

Considera que això és necessari per assegurar que la ciutadania tingui els millors serveis públics possibles i ha insistit en la desobediència com un dels mecanismes per fer-ho: "Si hem de desobeir, haurem de desobeir".

Així mateix, ha recordat que en aquesta qüestió sobre Agbar la Generalitat no hi té influència i que respecta les decisions que prengui cada ajuntament.

CANVI CLIMÀTIC

La presidenta dels comuns a la cambra, Jéssica Albiach, ha acusat el Govern de parlar sobre accions per combatre el canvi climàtic amb "moltes paraules i pocs fets", i de manera electoralista.

Torra li ha retret aquestes expressions, perquè considera l'emergència climàtica una de les prioritats del Govern: "Aquest Govern no treballa per fer-se fotos, governa perquè les persones en situació d'emergència climàtica tinguin un futur molt millor".

Contador