Publicat 21/9/2019 17:26:08 +02:00CET

Quim Torra crida a "posar la llibertat abans que res i assumir fins a les últimes conseqüències"

El president de la Generalitat, Quim Torra, en la inauguració de l'exposició 'Llavors'
GENERALITAT

   GIRONA, 21 set. (EUROPA PRESS) -

   El president de la Generalitat, Quim Torra, ha fet una crida aquest dissabte a "posar la llibertat abans que res i assumir fins a les últimes conseqüències davant dels temps que vindran", i ha assegurat que no hi ha batalla petita per la llibertat d'expressió, ha informat la Generalitat en un comunicat.

   En la inauguració de l'exposició 'Llavors' del pintor Joan Jordà aquest dissabte a la Casa de la Paraula de Santa Coloma de Farners (Girona), Torra ha instat a fer-ho amb "radicalitat democràtica, republicanisme, defensa integral dels drets civils, socials i polítics, no violència i, quan calgui, desobediència civil".

   A més, ha posat com a exemple la figura del pintor exiliat a França el 1939, i ha recordat que "va desobeir, es va exiliar i no va estar d'acord".

   El president de l'Executiu català ha destacat que la seva obra expressa "amb cruesa l'horror que van patir milers de catalans i milers de republicans".

   Durant l'acte, també ha intervingut l'alcaldessa de Santa Coloma de Farners, Susagna Riera, i el comissari de l'exposició, Sebastià Goday.