Publicat 1/4/2019 13:35:08 +02:00CET

Quim Torra crida a conjurar-se contra l'"avan" del racisme

EUROPA PRESS

Demana que la Taula contra el racisme i la xenofbia tingui continutat

BARCELONA, 1 abr. (EUROPA PRESS) -

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha fet una crida a conjurar-se contra l'"avan" del racisme i la xenofbia, i ha demanat que la Taula de partits i entitats contra el racisme i la xenofbia tingui continutat després de la primera trobada d'aquest dilluns.

Ho ha dit en la seva intervenció en aquesta trobada celebrada al centre Arts Santa Mnica, en la qual han participat tots els grups parlamentaris, les entitats municipalistes, l'Ajuntament de Barcelona, el Síndic de Greuges, la Diputació de Barcelona, la de Girona i la de Lleida, i més de 50 entitats.

Torra ha celebrat que els partits hagin signat un document unitari contra el racisme en el moment en qu comena un cicle electoral, quan es "fa molt difícil que es produeixin acords".

Ha agrat als partits i entitats la responsabilitat i generositat de participar en l'acte i signar l'acord, i ha afirmat que és "un compromís necessari i fonamental per a la cohesió social i la convivncia" a Catalunya.

"Catalunya és, ha estat i ser una terra d'acolliment i solidaritat", i ha destacat que el 15% de la població catalana és d'origen estranger, per la qual cosa considera que aix forma part de la identitat de Catalunya.

"DISCURSOS D'ODI"

El president ha lamentat que durant els darrers anys a la crisi econmica s'hi ha sumat una crisi humanitria que ha provocat l'auge de partits "amb discursos que atien l'odi" i l'enduriment de les polítiques migratries.

Per aquest motiu, veu necessari reforar els consensos i els valors de cohesió i convivncia perqu "el racisme mai no pugui avanar", i ha reclamat als municipis aprovar aquests consensos.

"Catalunya és un país d'adhesió i no d'imposició", i ha afegit que el compromís de tots els partits és un motiu d'esperana per construir una societat cohesionada.

CHAKIR EL HOMRANI

El conseller de Treball, Assumptes Socials i Famílies, Chakir el Homrani, també ha agrat la "valentia i generositat" de tots els partits per assolir acords unitaris contra el racisme.

Per a ell, aquest pacte és un punt de partida per abordar el repte que de la immigració i la lluita contra el racisme, i ha defensat que aquest consens serveixi per "evitar que el fet migratori sigui una excusa per tractar de manera diferent els ciutadans".

RAFAEL RIBÓ

El síndic de greuges, Rafael Ribó, ha sostingut que aquests compromisos s'han de traduir en pressupostos i recursos per abordar els casos de racisme, com l'atac de fa unes setmanes a un centre d'acolliment de menors no acompanyats a Castelldefels (Barcelona).

A més, ha exigit als partits el compromís de "no traspassar cap línia vermella i allar qui intenti traspassar-la", de manera que no impulsin cap pacte amb les forces que tinguin discursos i propostes racistes i contrries a la immigració.