Publicat 13/5/2019 19:07:14CET

Quim Torra aposta per estendre la presència de la Generalitat "als cinc continents"

Quim Torra aposta per estendre la presència de la Generalitat "als cinc continents"
EUROPA PRESS

BARCELONA, 13 maig (EUROPA PRESS) -

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha afirmat aquest dilluns que la Generalitat vol "estendre la presència als cinc continents", i ha remarcat especialment la seva intenció que Catalunya estigui present a Àfrica i Àsia, més enllà de les seves 12 delegacions actuals a Europa i als Estats Units.

"Són continents que tenim molt presents, i en els propers mesos farem evident que el Govern va molt en aquesta direcció" a més d'estar en la UE, ha dit davant el Consell d'Acció Exterior de la Generalitat, i ha avançat la seva intenció de reforçar la presència a EUA i establir-se a Amèrica Llatina, sense oblidar Àsia i l'Àfrica Subsahariana.

"El món és el món, i els catalans hem d'estar-hi presents", i ha afegit que això és possible després de refer la xarxa que l'article 155 de la Consitución a Catalunya va anul·lar.

Ho ha emmarcat en un pla estratègic que afecta no només els catalans fora del país, sinó els 7,5 milions de ciutadans de Catalunya, i ha enumerant que Catalunya té més de 46.000 empreses exportadores, més de 8.600 multinacionals a Catalunya, i 142 comunitats en l'exterior.

El conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Alfred Bosch, ha destacat que "quan les aranyes filen juntes poden acabar lligant el lleó", i ha agregat que la intenció de la Generalitat és fer feina fora perquè és una necessitat que no va dissociada del benestar de la gent.

TALENT I INNOVACIÓ

Al seu judici, l'acció internacional permet millorar el talent, la innovació social, el progrés, la prosperitat, i "no només és una voluntat, sinó que és una obligació", ha afegit Bosch, que considera que forma part indissociable del seu treball com a conseller.

Ha afegit que l'acció exterior permet millorar l'economia, el comerç, el turisme, la cultura, les arts, les universitats i l'àmbit professional; tot, amb l'esperit de "fer avançar Catalunya".