Quim Torra afirma que "tothom ha d'assumir la seva responsabilitat cap a la construcció del país"

Publicat 16/11/2019 16:55:25CET
El president de la Generalitat, Quim Torra, presideix l'acte commemoratiu dels 1.100 anys d'història de Maçanet de la Selva.
GENERALITAT

GIRONA, 16 nov. (EUROPA PRESS) -

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha defensat aquest dissabte que "en aquest moment transcendental, tothom ha d'assumir la seva responsabilitat cap a la construcció d'un país lliure en què els drets humans, civils i polítics siguin respectats".

Dos dies abans del seu judici per presumpta desobediència en no retirar llaços i pancartes d'edificis públics en període electoral, Torra ha presidit aquest dissabte l'acte commemoratiu dels 1.100 anys d'història de Maçanet de la Selva (Girona).

Torra ha apel·lat "als que sempre han estat els consensos de la societat catalana", que, al seu parer, són la democràcia, la solidaritat i la fraternitat, segons un comunicat de la Generalitat.

Però també ha sostingut que, sobretot, "el gran concepte sense el qual no s'entén la història d'aquest país és el combat per la llibertat", i ha afegit que Catalunya és un poble d'acolliment des de sempre i que Maçanet n'és un exemple.

L'acte ha estat organitzat pel Taller d'Història d'aquesta localitat, una entitat que va ser creada durant els anys 80 per deixar constància dels canvis demogràfics de la localitat i perpetuar la memòria i l'Ajuntament, i que compta amb 450 socis i forma part de la junta del Centre d'Estudis Selvatans.

Durant l'acte també hi ha intervingut el president del Taller d'Història, Julio Campeny, l'historiador Elvis Mallorquí, que ha pronunciat una conferència, i l'alcaldessa de Maçanet, Natàlia Figueras.

Abans de l'acte, Torra ha visitat l'Ajuntament, on ha signat en el Llibre d'Honor i ha saludat els representants d'algunes de les entitats del poble, i també hi ha estat present el delegat del Govern a Girona, Pere Duran.