Publicat 12/05/2015 18:49

Quatre diputats han deixat el Parlament aquesta legislatura

Xavier Crespo
EUROPA PRESS

Abans de Crespo (CiU), ho van fer Cañas (C's), Pujol (CiU) i Fernández (PSC)

BARCELONA, 12 maig (EUROPA PRESS) -

El diputat de CiU al Parlament i exalcalde de Lloret de Mar, Xavier Crespo, ha anunciat aquest dimarts la seva renúncia a l'escó, per la qual cosa ja són quatre els diputats que hauran renunciat a l'acta en aquesta legislatura per tenir causes judicials obertes.

Crespo ha renunciat després que la sala civil i penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) hagi fixat per al dimecres 3 de juny el començament del judici contra ell i quatre acusats més pel cas Clotilde de suposat suborn i prevaricació.

"Faig un pas al costat. Crec que he de centrar-me en la meva defensa. Per a mi i per al meu grup és el millor que puc fer", ha afirmat en roda de premsa juntament amb el líder de CiU al Parlament, Jordi Turull, en què ha explicat que el grup parlamentari ha acceptat la seva renúncia i que ara el que li importa és demostrar la seva innocència.

El primer a deixar el Parlament va ser el portaveu de C's, Jordi Cañas, que el 25 d'abril del 2014 va abandonar el seu escó després de rebre una providència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que el citava a declarar com a imputat per un presumpte frau fiscal el 2005 a l'impost de societats.

Tot i que va reconèixer que la seva decisió era irreversible a curt termini, va confiar a demostrar en poc temps la seva innocència i tornar a ser un representant públic a les institucions, i va llançar un missatge als que haurien pogut alegrar-se de la seva dimissió: "Tornaré".

El següent a deixar el Parlament va ser el líder de CiU a la Cambra i secretari general de CDC, Oriol Pujol, que el 14 de juliol va anunciar que deixava de manera irreversible l'acta de diputat, després de diversos mesos imputat en el cas de les ITV i pocs dies abans que transcendís que la seva família havia tingut comptes sense declarar a l'estranger.

En un comunicat, va sostenir que la decisió havia de servir perquè el següent període de sessions al Parlament i el pròxim curs polític arrenquessin "amb l'ordre, lideratge i persones que CDC necessita per poder donar la màxima garantia que el procés --sobiranista-- sortirà bé".

L'últim a deixar l'escó va ser l'exsecretari d'organització del PSC, Daniel Fernández, que el 21 de gener va renunciar a la seva acta de diputat per la seva imputació per un presumpte tràfic d'influències en el cas Mercuri, un cas pel qual ha estat condemnat a un any i quatre mesos de presó i quatre anys i mig d'inhabilitació per exercir càrrec públic.

El cas de Fernández va ser diferent perquè en un primer moment va demanar la suspensió temporal com a diputat mentre no hi hagués sentència ferma, però el ple del Parlament va rebutjar aquesta possibilitat per un sol vot i el dirigent socialista va acabar presentant la renúncia.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés