Publicat 18/7/2019 19:19:32 +02:00CET

Quatre de cada cinc empreses gironines va augmentar la facturació el 2018

GIRONA, 18 jul. (EUROPA PRESS) -

La majoria de les 100 empreses més grans de Girona van tancar el 2018 amb una percepció positiva de la situació econòmica, on quatre de cada cinc empreses va augmentar la seva facturació el 2018, segons es desprèn de l'Informe Girona 100 publicat aquest dijous.

En general, tenint en compte la facturació, la presència a l'estranger i la plantilla, les empreses han emès valoracions positives, en concret la indústria manufacturera (70%) i l'alimentària (60%), així com el sector del comerç i serveis (38%).

La millor situació és per a la indústria manufacturera, que ha experimentat un increment en la seva plantilla i ha crescut en activitat a l'estranger, segons la desena edició de l'Informe Girona 100, SA.

Així mateix, l'estudi també recull la petició de rebre ajudes per part de les administracions públiques per reduir els costos laborals i que "hi hagi un control efectiu de la competència deslleial (11%)".

El soci responsable de KPMG a Girona, Manel Blanco, ha exposat que per continuar amb aquests resultats de facturació, l'increment de plantilla i activitat a l'estranger hi ha d'haver una "aposta ferma per la digitalització" per fer front a la competitivitat.