Publicat 31/10/2014 14:27

Granados nega cobrament de comissions i diu que el compte suís és de Marjaliza

Francisco Granados
EUROPA PRESS

Assegura que el banc no li va permetre tancar el dipòsit i el va obligar a portar un nou titular, per al que va escollir el seu amic de l'escola

MADRID, 31 oct. (EUROPA PRESS) -

L'exsecretari general del Partit Popular (PP) de Madrid Francisco Granados ha negat davant el jutge de l'Audiència Nacional Eloy Velasco el cobrament de comissions il·legals a canvi d'haver intervingut en l'adjudicació de contractes públics i ha assegurat que el compte de Suïssa que se li atribueix és en realitat de l'empresari i presumpte 'aconseguidor' de la trama de corrupció desarticulada de l'operació Púnica, David Marjaliza, segons fonts de la defensa.

Granados, que ha declarat com a imputat durant dues hores i mitja cinc dies després de la seva detenció, ha explicat que va obrir un compte a Suïssa el 1996 perquè el seu agent es va canviar de banc però l'any 2000, un any després de la seva elecció com a alcalde de Valdemoro, la va cedir a Marjaliza i va recuperar els 320.000 euros que tenia en aquest dipòsit.

Segons la seva versió, el banc no li va deixar tancar el compte i li va demanar que portés un altre titular, i va escollir Marjaliza, de qui és amic des de l'escola.

MARJALIZA ES VA ACOLLIR A L'AMNISTIA FISCAL

L'exdirigent popular també ha negat haver realitzat negocis o operacions comercials amb Marjaliza, i ha assenyalat que la transferència d'1,6 milions que la Fiscalia de Laussanne (Suïssa) va detectar el 2013 i que va motivar l'obertura de la investigació per part d'Anticorrupció és en realitat un traspàs que l'empresari hauria realitzat entre dos dels seus comptes. En els últims mesos, a més, Marjaliza s'hauria acollit a l'amnistia fiscal per regularitzar aquests fons.

La defensa de Granados, que dirigeix l'advocat i exfiscal de l'Audiència Nacional Enrique Molina, ha destacat després de l'interrogatori la debilitat dels indicis probatoris que existeixen contra el seu client en relació amb la documentació que se li ha exhibit i les punxades telefòniques a les quals ha estat sotmès.

També ha negat haver intervingut per afavorir l'empresa Waiter Music, que dirigia l'empresari José Luis Huerta, i ha dit que l'única relació que ha tingut amb ell és que el va contractar per fer la comunió d'un dels seus fills, segons fonts de la seva defensa.

EL XALET DE VALDEMORO

Granados també ha negat que signés un contracte de compravenda amb la constructora Dico, que operava a Valdemoro, per adquirir un xalet amb un preu superior als 300.000 euros. Segons fonts de la seva defensa, al dirigent popular li van oferir l'immoble tot i que el va rebutjar per entendre que no li convenia adquirir un habitatge tan luxós al municipi.

La vinculació de l'exdirigent popular amb aquest immoble va ser revelada pel director financer de Dico, David Merino, el 2008 en una declaració feta davant d'un notari de Madrid en què suggeria que l'immoble mai va ser pagat per l'exalcalde. L'empresari va assegurar que no sabia si Granados vivia en ell o si el va vendre després a Dico, "o si al final quan es va escripturar, ho va escripturar a un familiar seu, probablement una germana".

ACUDIRÀ AL CONSTITUCIONAL

La representació legal de Granados també té previst acudir al Tribunal Constitucional per la decisió del jutge Eloy Velasco de prorrogar el període de detenció de 72 hores a través d'un manament judicial que va dictar dimecres passat i pel qual tant l'exsecretari general del PP com Marjaliza van sol·licitar l''habeas corpus' i la seva immediata posada en llibertat. "S'ha aplicat la legislació antitetorrista (que amplia el detenció a cinc dies) a comuns", han assenyalat aquestes fonts.

Tot i les explicacions de Granados, les fiscals Anticorrupció Carmen García i María Teresa Gálvez han demanat l'ingrés a la presó incondicional de Granados per la seva participació en la trama de corrupció investigada, han informat fonts jurídiques.

Segons el jutge, les "xarxes dels clients de tràfic d'influències" de l'organització de la qual formava part Granados es van fer amb contractes de fins a 100 milions d'euros en ajuntaments de la Comunitat de Madrid, la Diputació de Lleó i l'Institut de Foment de la Regió de Múrcia.

Les resolucions judicials dictades pel magistrat apunten que les "autoritats municipals" detingudes "s'han plegat als interessos dels investigats fins al punt d'incórrer en facturació falsa, falsejar informes tècnics que reflectirien actuacions que en realitat no s'han realitzat o adjudicar tasques sense contractes previs".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés