Publicat 16/01/2015 12:40

La comissió d'investigació de Móstoles conclou que no es van cometre il·legalitats en contractar Cofely

MADRID, 16 gen. (EUROPA PRESS) -

La Comissió Especial d'Investigació creada a l'Ajuntament de Móstoles per aclarir els fets en relació amb la suposada trama de corrupció Púnica ha acabat la seva feina concloent que el consistori "no ha comès cap irregularitat ni il·legalitat" en l'adjudicació del Contracte Mixt de Subministraments i Serveis Energètics amb l'empresa Cofely.

Segons ha explicat el primer tinent d'Alcalde, regidor d'Hisenda i portaveu del Govern central, Alberto Rodríguez de Rivera, "de les 24 intervencions realitzades pels compareixents no s'ha tingut coneixement de cap negociació prèvia a la licitació perquè hi hagués tracte de favor a cap empresa".

A més, ha afirmat que d'acord amb les conclusions de la comissió, que es va produir després de la renúncia d'Alejandro de Utrilla com a regidor per ser el responsable de l'àrea d'haver contractat Cofely, "en la tramitació administrativa del procés de contractació, en les seves diferents fases, tant la preparatòria com en la d'adjudicació, s'ha complert la legislació vigent, sense que s'apreciï cap irregularitat".

En aquest sentit, ha afegit que "en els diferents procediments administratius al·ludits, només n'han estat partícips aquelles persones pertanyents o responsables de les àrees o departaments competents en la tramitació administrativa".

A més, ha apuntat que "conforme a la declaració de la tècnic responsable de la redacció dels plecs de prescripcions tècniques, no s'ha produït cap intromissió o influència en la seva feina que suposés una modificació o alteració dels seus propis criteris a l'hora de redactar els esmentats plecs".

Segons ha indicat el consistori, les conclusions assenyalen que "l'adjudicació del contracte a l'empresa Cofely España respon a l'exclusió de les altres dues empreses licitadores per errors propis comesos en la presentació de les seves ofertes econòmiques que les convertien en invalidants i no solucionables, sota pena en el supòsitt contrari d'incórrer en vulneració del principi d'igualtat que implicaria el menyscabament en els drets de tercers".

Així, exposen que "a la llum de les valoracions tècniques, si haguessin presentat correctament les seves ofertes, sense l'existència d'errors que implicaven indeterminació o possible confusió pel que fa al preu ofert l'adjudicatari del contracte hauria estat una altra empresa", indiquen.

"En conseqüència amb això es dedueix que a l'àmbit de l'Administració Municipal no s'ha produït cap irregularitat i per tant no és atribuïble l'existència de responsabilitat en la cadena jeràrquica en virtut de les delegacions conferides", conclouen.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés