Publicat 24/7/2019 18:20:11 +02:00CET

Pujol (JxCat) creu que qualsevol esforç per a la independència "val la pena"

Eduard Pujol (JxCat) intervé durant el ple del Parlament de Catalunya
DAVID ZORRAKINO - EUROPA PRESS

BARCELONA, 24 jul. (EUROPA PRESS) -

El portaveu adjunt de JxCat al Parlament, Eduard Pujol, ha sostingut aquest dimecres que qualsevol esforç que es faci per assolir la independència de Catalunya "val la pena".

"Qualsevol esforç pel país, per viure millor, per defensar la nostra potència econòmica, per aconseguir una societat infinitament més justa, qualsevol esforç val la pena", ha afirmat en la seva intervenció durant el ple monogràfic sobre la 'Catalunya real' impulsat per Cs.

Pujol ha insistit que la població catalana persistirà per arribar a la independència "malgrat la repressió, el dèficit fiscal i democràtic", perquè considera que tenir un estat independent és la millor manera de garantir el benestar de la ciutadania.

Ha retret a Cs, el PSC i el PP que no critiquin el Govern central de la mateixa manera que ho fan amb el Govern català i que no exigeixin a l'Estat acabar amb el "dèficit fiscal", que considera que llastra l'economia catalana.

A més, ha atribuït a aquest dèficit alguns dels problemes socials de Catalunya com les llistes d'espera o els barracons a les escoles, i ha apuntat que en el marc autonòmic no es podran solucionar aquestes qüestions: "Amb les eines d'una Catalunya autonòmica sempre ens quedarem a mig camí".