Actualitzat 16/11/2021 14:01 CET

Puigneró reivindica ciutats verdes i connectades en la inauguració de l'Smart City Expo

Jordi Puigneró, Maimunah Mohd, Jan Jambon, Jaume Collboni i Aníbal Gaviria
EUROPA PRESS

Collboni assegura que Barcelona vol "liderar" la transformació digital

BARCELONA, 16 nov. (EUROPA PRESS) -

El vicepresident de la Generalitat i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, ha reivindicat aquest dimarts les ciutats verdes i connectades en la inauguració de la desena edició de l'Smart City Expo World Congress, que se celebra al recinte Gran Via de Fira de Barcelona del 16 al 18 de novembre.

Ho ha fet juntament amb el primer tinent d'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni; el ministre president de Flandes, Jan Jambon; el governador d'Antioquia, Aníbal Gaviria; la directora executiva del Programa de les Nacions Unides per als Assentaments Humans --UN Habitat--, Maimunah Mohd; el director d'Smart City Expo World Congress, Ugo Valenti, i la CEO d'EIT Urban Mobility, Maria Tsavachidis.

Puigneró ha defensat la necessitat que les ciutats del futur es relacionin amb la lluita contra el canvi climàtic, utilitzin la tecnologia de manera "correcta", alineada amb els principis de la humanitat, i siguin més democràtiques i transparents.

També ha apostat perquè les ciutats intel·ligents siguin capaces de crear ocupació, ja que les millors polítiques socials que pot implementar un govern, segons el seu parer, són les que creen llocs de treball.

Per això, ha remarcat la importància que les ciutats fomentin el talent i les competències digitals de la població, i ha assegurat que la formació dels ciutadans és una de les prioritats del Govern.

COLLBONI

Collboni ha destacat l'esdeveniment per la seva utilitat per debatre sobre com millorar la vida dels ciutadans, a més d'aprendre, escoltar i "donar resposta als enormes reptes de les societats" en una dècada que ha titllat de decisiva a l'hora de lluitar contra el canvi climàtic.

Per Collboni, el lideratge de les ciutats és clau, perquè és en aquests llocs "on hi ha un terreny més fèrtil on sembrar innovació i recollir solucions pràctiques" a l'hora de dur a terme la transició ecològica i digital.

Ha assegurat que Barcelona està disposada a "liderar i a estar a l'avantguarda de la transformació digital", ja que és una ciutat oberta al món i al talent, que aposta pel coneixement com la clau del progrés i la competitivitat de l'economia.

JAMBON I GAVIRIA

Jambon ha defensat la tecnologia com "un mitjà per aconseguir un fi", i ha destacat el paper de les dades, que poden ajudar els països a implementar millors solucions per als ciutadans, i també a millorar els serveis i fer més intel·ligents les ciutats.

També ha assegurat que la cooperació i col·laboració entre Catalunya i Flandes és ferma i que es farà més forta en un futur: "Visca Catalunya i visca Flandes", ha conclòs.

D'altra banda, Gaviria ha considerat que les societats tenen el repte d'augmentar l'esperança de vida global dels 73,5 anys als 90. "El món té molt a aconseguir en matèria de desigualtats socials i de respecte per la vida", ha criticat.

MOHD, VALENTI I TSAVACHIDIS

Per Mohd, les ciutats del planeta han d'estar "preparades i construir resiliència", sense deixar ningú enrere, i han d'apostar per la igualtat, inclusió digital i per posar les persones al centre, mentre que els governs han de ser més oberts, col·laboratius i transparents.

Valenti ha celebrat que la desena edició de l'esdeveniment és una de les "més crucials", perquè suposa la tornada a la presencialitat, i ha destacat que aquesta vegada hi haurà més ponents dones que homes, per la qual cosa ha rebut un aplaudiment.

I Tsavachidis ha assegurat que "el sector de la mobilitat està en un procés de canvi" i que les innovacions que s'implementin condicionaran el futur del sector i de les pròximes generacions.

CATALONIA GREEN & DIGITAL

Puigneró també ha inaugurat l'estand 'Catalona Green & Digital', acompanyat de la presidenta de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Marta Subirà.

Durant el seu discurs inaugural, ha defensat la necessitat de treballar per una Catalunya més verda i digital, amb ciutats descarbonitzades, i ha demanat la implicació d'ajuntaments i operadors per aconseguir una connectivitat més important.

Ha assegurat que el Govern té l'objectiu de fer que la connectivitat arribi a tots els territoris, i desplegar infraestructures que així ho permetin, tot procurant que la transformació arribi a totes les empreses per fer-les competitives i obrir així nous models econòmics centrats en la circularitat i en l'economia verda.

Contador

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés