Publicat 9/10/2019 11:27:11 +02:00CET

Puigneró qualifica de "fake news" la presumpta vinculació del Cesicat amb els CDR empresonats

Ple del Parlament el 9 d'octubre.
EUROPA PRESS

BARCELONA, 9 oct. (EUROPA PRESS) -

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, ha qualificat aquest dimecres de "fake news" les informacions que apunten a una presumpta vinculació del Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya (Cesicat) amb els set membres dels CDR empresonats.

Ho ha dit en la sessió de control al Govern en el ple del Parlament, després que el diputat de Cs Dimas Gragera li hagi demanat que doni explicacions per aquesta informació sobre el Cesicat, que "forma part de les clavegueres del procés".

"Són informacions molt greus. Crec que vostè aquí i ara ha de donar explicacions, no ha d'eludir la resposta. Si es confirma el faria caure a vostè i tot el Govern", ha advertit el diputat del partit taronja.

Puigneró li ha recriminat que "no té gaire interès" en el que fa el Cesicat i ha insistit que és un organisme que actua per garantir la seguretat informàtica a Catalunya.

Per això, ha rebutjat que es qualifiqui aquest organisme com el CNI català i ha rebutjat que tingui vinculacions amb els CDR empresonats per presumpte terrorisme: "Tot el que diu vostè són 'fake news' i són infundades".