Publicat 13/3/2019 11:36:49 +01:00CET

Puigneró, sobre el judici: "La justícia vindrà de l'estranger"

Conclou Mobile World Congress Barcelona - MWC 2019
David Zorrakino - Europa Press

Rebutja que els llaos grocs siguin un símbol partidista

BARCELONA, 13 mar� (EUROPA PRESS) -

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat, Jordi Puigneró, ha assegurat aquest dimecres que "la justícia vindr de l'estranger" en el judici als polítics sobiranistes que s'est desenvolupant al Tribunal Suprem.

Ho ha dit en un esmorzar informatiu que estava previst dimecres passat 13 de febrer, i que ha indicat que es va suspendre perqu coincidia amb l'inici d'aquest "judici a la democrcia" el qual ha remarcat que no s'hauria d'estar celebrant.

"Per a molts encara som 'el problema catal', quan ens haurien de veure com la salvació democrtica d'Espanya", ha sostingut Puigneró i ha defensat que la solució d'aquest conflicte polític arribar a partir del dileg, la negociació i la mediació internacional.

Puigneró ha lamentat que actualment l'exili "és avui una trista realitat" a Europa i que el procés independentista ha deixat de ser un assumpte intern espanyol i s'ha convertit en un europeu, ha dit en una conferncia de Fórum Europa.

Malgrat tot, el conseller ha defensat que el Govern "seguir fent política, lluitant pels drets civils i pel futur de les noves generacions", en la qual cosa ha remarcat que tenen un paper fonamental les noves tecnologies.

Ha subratllat que Catalunya est treballant per afrontar la revolució digital i que disposa dels ingredients per liderar-la, encara que no disposi de totes les eines per fer-ho: "L'Estat espanyol est ancorat en l'era analgica".

LLAOS GROCS

Sobre la petició de la Junta Electoral Central de retirar els llaos grocs, ha asseverat que el Govern hi donar una resposta i ha rebutjat que es tracti d'un símbol partidista: "És un símbol que defensa en aquests moments una situació a l'Estat espanyol de repressió de drets fonamentals".

"Hi ha molta gent que s'hi sent identificada, no identificada amb cap partit polític en concret; per tant, si no identifica un partit polític en concret, no és un símbol partidista, és un símbol de defensa dels drets humans i fonamentals", ha assenyalat.

Puigneró ha recomanat a l'Estat "sortir d'aquesta bogeria de voler prohibir el groc i el que representa el groc, est fent el ridícul".

RETORN DE PUIGDEMONT

Preguntat pel possible retorn de l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont després de les eleccions europees, Puigneró ho ha celebrat i ha recalcat que el debat s'ha de centrar en qu se li garanteixin els seus drets polítics.

"Crec que ja hem vist que els drets polítics no estan garantits a Espanya. Ara haurem de veure si estan garantits a Europa. Europa se la juga amb aquest tema", ha considerat el conseller.

Puigneró ha assenyalat que pot ser que "alguns s'enduguin una sorpresa" en referncia al fet que en aquests comicis hi ha circumscripció única a Espanya i que l'expresident catal podria ser votat fora de Catalunya.

"El president Puigdemont representa en aquests moments la voluntat i el que és el principi dels drets polítics", ha recalcat.