Actualitzat 13/5/2020 12:00:33 +00:00 CET

Puigneró descarta convocar eleccions: "Suposaria uns tres o quatre mesos de paràlisi"

El conseller de Polítiques Digitals i Administracions Públiques, Jordi Puigneró, durant la presentació de l'Estratègia d'Intel·ligència Artificial de Catalunya, a Barcelona/Catalunya (Espanya) a 18 de febrer de 2020.
David Zorrakino - Europa Press - Archivo

Sobre possibles retallades als funcionaris, diu que l'Estat "hi té una responsabilitat evident"

BARCELONA, 13 maig (EUROPA PRESS) -

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat, Jordi Puigneró, ha descartat aquest dimecres convocar eleccions a Catalunya, després del posicionament que ha manifestat ERC, el seu soci de Govern.

"Suposaria com a mínim uns tres o quatre mesos de paràlisi i jo crec que aquest país no pot tenir ara quatre mesos de paràlisi en aquests moments a causa d'unes eleccions perquè és evident que el Govern entraria en funcions", ha exposat en una entrevista de Ràdio 4 que ha recollit Europa Press.

Puigneró ha defensat que el Govern s'ha de centrar a gestionar l'emergència sanitària i la reactivació econòmica i no pas començar un procés electoral, del qual ha avisat no hi ha cap certesa que pugui comportar canvis en els resultats.

"Jo crec sincerament que ara s'han de posar les bases de cara a aquesta reactivació econòmica i sortir de la crisi sanitària, i això ha de ser la prioritat de qualsevol govern", ha remarcat.

El conseller de JxCat ha considerat que té "un punt frívol i irresponsable" voler-les convocar i que la ciutadania no ho entendria.

Sobre les declaracions del líder d'ERC, Oriol Junqueras, que va expressar la necessitat de convocar-les, Puigneró se n'ha desmarcat: "Discrepo d'Oriol Junqueras. L'hi dic així de clar. No crec que sigui la millor decisió en aquests moments".

FUNCIONARIS

Sobre si es retallaran drets dels treballadors públics de la Generalitat com es va fer en l'anterior crisi, Puigneró ha sostingut que "ara mateix no està previst", però ha assenyalat que depèn de l'Estat perquè és qui controla els ingressos i fa les transferències a les comunitats.

"La nostra voluntat és treballar en aquesta línia. És evident que veurem què va passant en els propers mesos i, en tot cas, aquí qui té una responsabilitat evident molt important és el Govern de l'Estat", ha dit.

"Si te n'envien menys (recursos) és evident que, al final, has d'acabar prenent decisions amb menys recursos als quals tens dret i, per tant, t'obliguen a tu a ser el dolent de la pel·lícula quan realment qui provoca les retallades no ets tu", ha afegit.

Sobre la convocatòria d'una Mesa General de la Funció Pública que reclamen tots els sindicats que formen part --CCOO, la UGT de Catalunya i IAC-- per abordar la tornada presencial dels treballadors públics a la feina, el conseller ha dit que preveu que se celebri la setmana entrant o la següent, i ha asseverat que hi té "un diàleg permanent", a diferència del que diuen ells.

Contador

el més llegit

 1. 1

  Barcelona controlarà l'aforament de les platges amb videosensors i càmeres

 2. 2

  Coronavirus.- Collboni assegura que la reactivació a Barcelona ha estat "millor de l'esperada"

 3. 3

  Csif denuncia davant la Fiscalia el nomenament del cap de la Guàrdia Urbana de Barcelona

 4. 4

  Coronavirus.- Aïllats 50 temporers a Seròs (Lleida) per un malalt de Covid-19

 5. 5

  Coronavirus.- Les presons catalanes ja fan controls de temperatura a tots els visitants