Publicat 6/7/2020 16:03:02 +02:00CET

Puigneró es compromet a invertir 57 milions més a la xarxa de fibra òptica

Reunió del Pacte Nacional per a la Societat Digital, 6 de juliol del 2020.
CONSELLERIA DE POLÍTICAS DIGITALES

BARCELONA, 6 jul. (EUROPA PRESS) -

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, s'ha compromès a accelerar aquest dilluns en la sessió plenària del Pacte Nacional per a la Societat Digital (PNSD) el desplegament de la fibra òptica de la Generalitat durant el 2020 i 2021 a tot el territori amb 57 milions d'euros més que se sumen a la inversió inicial de 13,5 amb un total de 70,5 milions.

Puigneró ha assegurat que "toca construir junts la Catalunya del segle XXI" per garantir la reactivació econòmica i les oportunitats des del territori i avançar en l'extensió de la fibra als municipis i polígons industrials de Catalunya, ha informat en un comunicat la Conselleria.

Els signants del PNSD han acordat impulsar mesures organitzatives i econòmiques per desplegar un model d'administració digital en les administracions públiques catalanes amb el lideratge i coordinació del Consorci Administració Oberta de Catalunya i les quatre diputacions.

S'ha arribat al compromís de desplegar un model de ciberseguretat per a l'administració local a través de mesures, eines i models de coordinació operativa entre les administracions i l'Agència de Ciberseguretat de Catalunya.

PANDÈMIA DE COVID

Els signants també han explicat que l'aturada que ha provocat la pandèmia del coronavirus ha posat sobre la taula nous reptes, necessitats i oportunitats que té la tecnologia com una aliada i que ha evidenciat la necessitat de reconvertir el PNSD en una eina per a la reactivació i la recuperació econòmica i social.

És per això que el pacte s'ha renovat i ha incorporat dos àmbits d'actuació, 'Societat Digital' per capacitar i apoderar digitalment la ciutadania, i 'Gran Ciutats' per abordar les actuacions del PNSD des de la complexitat urbana de les ciutats.

El pacte, a més, ha afegit dos reptes als deu originals --'Assolir un país cibersegur' i 'Vetllar per la reducció de la bretxa digital'--, ha establert coordinar els reptes del PNSD amb les estratègies digitals de la Generalitat i ha augmentat en 185 milions d'euros, fins als 785 estimats, el pressupost total.