Publicat 8/5/2019 18:17:58 +02:00CET

Puigdemont viatjarà a Ljubljana, Londres i Berlín i farà un acte a Madrid per videoconferència

26M.- Un jutjat de Madrid dictamina que Puigdemont pot concórrer a les eleccions europees
@JUNTSXCAT

BARCELONA, 8 maig (EUROPA PRESS) -

El cap de llista de JxCat a les europees, l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, viatjarà a Ljubljana (Eslovènia), Berlín (Alemanya), Brussel·les (Bèlgica) i Londres (Regne Unit) durant la campanya electoral i participarà el diumenge 19 en un acte a Madrid a través de videoconferència.

Amb el lema 'Persistim i guanyarem' i 400.000 euros de pressupost, la candidatura presentarà un cartell de campanya amb la imatge conjunta de Puigdemont i dels exconsellers Toni Comín i Clara Ponsatí per visualitzar que "és la llista més unitària possible amb què vol lluitar, internacionalitzar i explicar el que passa a Catalunya".

Aquests viatges volen evidenciar que els tres poden viatjar per tot Europa excepte a Espanya i traslladar que una majoria de catalans volen exercir el dret a l'autodeterminació, que hi ha "repressió, amb presos i exiliats, i que es vulneren els drets fonamentals".

Precisament, han organitzat un acte a Madrid perquè entenen que hi ha ciutadans espanyols que estan "en contra de la repressió i la violació dels drets fonamentals i, com a demòcrates, entenen que la millor manera d'enviar un toc d'atenció a l'Estat" és votar JxCat.

BOYE I TALEGÓN

En aquest acte, en el qual Puigdemont hi intervindrà per via telemàtica, hi participarà un dels seus advocats, Gonzalo Boye, i la periodista Bea Talegón, dos dels noms que van acceptar formar part de la llista a les europees de JxCat quan la Junta Electoral Central (JEC) va prohibir la candidatura de l'expresident català, decisió que la justícia va revocar.

També està previst organitzar un acte de suport al president de la Generalitat, Quim Torra, i acompanyar-lo el dimecres 15 de maig durant la seva declaració davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per presumpta desobediència en no acatar l'ordre de la Junta Electoral Central (JEC) de retirar els llaços grocs i les estelades dels edificis públics.

Després de reiterar que ja comencen en "desigualtat de condicions" en les europees perquè no han pogut imprimir les paperetes amb antelació, recorden que les paperetes de JxCat a Catalunya portaran el logo de la força política, mentre que a la resta d'Espanya la imatge serà la del dibuix de la cara de Puigdemont.

Està previst que destinin 600.000 paperetes a l'àrea metropolitana, que als pobles petits es faci l'enviament coincidint amb el de les municipals, i a la resta recorreran a la 'furgopapereta': "En no poder tenir igualtat de condicions hem d'inventar-nos mecanismes que no són habituals per arribar a tot arreu", indiquen.