Puigdemont veu clau la ràdio en la "vertebració d'un país" amb llengua pròpia

Actualitzat 13/2/2016 10:59:30 CET
C.Puigdemont y R.Ustrell
GOVERN/RUBEN MORENO

Convençut que escoltarà a la ràdio la "proclamació de la independència" de Catalunya

   BARCELONA, 13 (EUROPA PRESS)

   El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha considerat aquest dissabte que la ràdio és "una estructura clau en la vertebració d'un país amb una llengua pròpia, com la llengua catalana".

   En declaracions a Catalunya Ràdio amb motiu del Dia Mundial de la Ràdio, ha remarcat que a Catalunya es fa bona ràdio i que "hi ha un model de negoci molt bo per a un país tan petit i amb tan pocs parlants".

   "Per ser un mercat teòricament molt limitat, tenim models d'èxit molt bons, tant de ràdio pública com privada en català", ha remarcat Puigdemont, i ha recordat que Catalunya té 7,5 milions d'habitants i el català uns 10 milions de parlants, ha informat el Govern en un comunicat.

   Puigdemont ha remarcat el fet que la ràdio en català generi lideratges, cosa que, segons ell, demostra que "el català és una llengua de cohesió i de punt de trobada per a moltíssima gent".

   El president de la Generalitat ha sostingut que els nivells de percepció de la pluralitat dels mitjans públics de Catalunya "equipara molt més a Europa que al model de l'Estat espanyol".

CATALUNYA INDEPENDENT

   A la pregunta sobre la manera com hauria de ser la ràdio pública en una Catalunya independent, ha respost: "Ha de continuar sent una ràdio de professionals, feta per a tota l'audiència; una ràdio que quan algú de fora la miri digui que és una bona ràdio; que tingui el benefici de l'audiència i dels anunciants; que sigui capaç d'innovar".

   El president de la Generalitat ha afegit també que una ràdio pública en una eventual Catalunya independent tindria "molts més recursos, els que tindrà en disposar d'un estat independent que ara no té".

   Després de preguntar-li per quina notícia encara no ha escoltat i li agradaria escoltar a la ràdio, ha respost: "L'escoltarem. La proclamació de la independència de Catalunya".