Actualitzat 5/11/2019 13:17:02 +00:00 CET

Puigdemont a Sánchez: "Vostè em vol segrestar?"

L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont
@JUNTSXCAT - Archivo

BARCELONA, 5 nov. (EUROPA PRESS) -

L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont ha preguntat aquest dimarts al president del Govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, si el que vol és segrestar-lo, després que prometés en el debat electoral fer-lo tornar a Espanya des de Bèlgica.

"Vostè em vol segrestar senyor Pedro Sánchez?", ha preguntat en un missatge difós per les xarxes socials, que ha recollit Europa Press, en el qual ha assegurat que per complir la seva promesa electoral només té dues maneres de fer-ho i que totes dues són il·legals.

En el seu missatge, Puigdemont ha dit que la promesa de Sánchez, que fa com a candidat però que el vincula com a president en funcions, només es pot complir de dues maneres, "i les dues són il·legals, són contràries al dret de la UE i a la democràcia".

Per Puigdemont, una opció és que Sánchez "prengui des del Consell de Ministres les decisions que en una democràcia consolidada només pot prendre el poder judicial", fet que no es pot fer en compliment de la Constitució.

"L'altra és practicar el mateix que un ministre i altres dirigents del seu partit, el partit socialista, van fer en el passat i que vostè segurament justifica: el segrest de persones", ha resolt.

El president espanyol en funcions va prometre durant el debat electoral de dilluns fer tornar a Espanya l'expresident català, Carles Puigdemont, a Bèlgica des de l'octubre del 2017, després de reactivar-se l'euroordre contra ell per la causa del procés independentista que dictés sentència el Tribunal Suprem.