Puigdemont: la reunió amb Sánchez demostra que són el "Govern del pacte"

Actualitzat 16/3/2016 11:54:58 CET
El presidente de la Generalitat, Carles Puigdemont, en la sesión de control
EUROPA PRESS

Intensifica la seva petició a l'oposició perquè doni suport a uns Pressupostos

   BARCELONA, 16 Març (EUROPA PRESS) -

   El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha defensat aquest dimecres que la reunió que va mantenir dimarts amb el líder del PSOE, Pedro Sánchez, demostra que l'executiu català és el "Govern del pacte".

   Ho ha dit a la sessió de control al Govern al Parlament, en la rèplica a una intervenció del líder del PSC, Miquel Iceta, que ha demanat al cap de l'Executiu català impulsar un "pacte per la feina" entre administració i agents socials i econòmics.

   Puigdemont ha aprofitat aquesta al·lusió al pacte per replicar: "Si volen pacte, aquest és un grup de pacte --JxSí--, aquest és un Govern de pacte i obert al pacte amb tots. Ahir hi va haver una mostra", ha conclòs en al·lusió a la trobada amb Sánchez.

   El president ha afirmat que el pacte forma part de l'"ADN del catalanisme" i que així es va reflectir a la reunió amb Sánchez, tot i que els dos interlocutors van admetre que la reunió ha acabat sense resultats concrets.

   És la primera vegada que Puigdemont valora la reunió, ja que el mateix dimarts ha estat la portaveu del Govern, Neus Munté, qui ha declarat que el diàleg amb Sánchez és positiu tot i que ha afegit que el Govern manté "inalterable" el full de ruta sobiranista.

MIQUEL ICETA: "PACTE PER LA FEINA"

   El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha apressat el president a impulsar un pacte pel treball, ja que Catalunya necessita avançar cap a un "model econòmic basat en el creixement i la innovació", i ha reivindicat que el govern socialista de les Balears ha concretat un pacte així.

   "Cal passar de les paraules als fets. Hi ha coses que no poden esperar. El nostre grup defensa grans pactes de país. No fa falta esperar 16 mesos", ha conclòs Iceta, criticant que el Govern fiï tota la seva estratègia a declarar la independència.

   En aquest punt del debat, Puigdemont ha aprofitat la demanda d'Iceta per insistir a demanar al PSC que avali uns Pressupostos: "El primer pacte pel treball que incidirà en la situació del treball a Catalunya es flama Pressupost".

   Puigdemont ha intensificat la seva petició als partits catalans que s'obrin a donar suport als Pressupostos de 2016, i ha recordat a l'oposició que uns comptes donaran més marge d'actuació a l'executiu: "No és el mateix un Govern amb Pressupost que un sense".

LLUÍS RABELL: LLEI DE DEPENDÈNCIA

   El líder de SíQueEsPot al Parlament, Lluís Rabell, ha exigit al Govern derogar l'ordre que incrementa la situacions de copagament en l'aplicació de la Llei de la Dependència, fet que "agreuja situacions d'injustícia" en beneficiaris d'aquesta norma.

   Rabell ha afirmat que el Govern ha de fer un esforç molt més per combatre situacions d'"emergència social", i el president ha assegurat que les resolucions que el Parlament ha aprovat contra la pobresa són una prioritat per a la Generalitat.

   Llavors ha insistit a Rabell que no hi ha millor instrument per lluitar sobre aquesta emergència que el Pressupost, un pressupost que el Govern no té assegurat aprovar perquè JxSí té 62 diputats, a sis de la majoria absoluta.