Publicat 17/12/2019 13:22

Puigdemont porta les crítiques de Borrell al tribunal belga que decidirà sobre l'euroordre

El expresidente de la Generalitat Carles Puigdemont.
@JUNTSXCAT

Cursa una queixa a la Comissió Europea perquè les seves paraules atempten contra "la presumpció d'innocència"

BARCELONA, 17 des. (EUROPA PRESS) -

L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i els exconsellers Toni Comín i Lluís Puig han posat en coneixement de la Cambra del Consell, el tribunal de primera instància de Brussel·les que ha de decidir sobre les euroordres, les crítiques de l'exministre d'Afers Exteriors espanyol i vicepresident de la Comissió Europea, Josep Borrell, a la justícia belga.

En un comunicat en el compte de Twitter de l'expresident català que ha recollit Europa Press, han reaccionat així després que Borrell afirmés que si les autoritats judicials de Flandes "encara no han fet cas a una ordre europea d'una coneguda etarra a qui se li reclamen delictes de sang i continua a Bèlgica tranquil·lament perquè els jutges no han considerat oportú que sigui jutjada a Espanya, si això passa des de fa anys, no ens ha d'estranyar que passin altres coses".

Segons l'expresident català, han informat d'aquestes manifestacions a la Cambra del Consell perquè "és d'ells de qui s'està dubtant", perquè es tinguin en consideració a l'efecte de presumpció d'innocència i, al seu parer, de la manca de garanties que tindrien en cas de ser entregats a una justícia més dòcil als desitjos de Borrell, diuen textualment.

També han posat en coneixement dels seus advocats aquestes paraules "per a les oportunes accions legals en contra seva que, en tot cas, s'exerciran davant la jurisdicció belga, de la independència de la qual només dubta el senyor Borrell".

A més a més, han cursat una queixa a la Comissió Europea perquè consideren que aquestes manifestacions "atempten directament contra la directiva comunitària de la presumpció d'innocència".

"MENYSPREU" A LA JUSTÍCIA BELGA

Segons Puigdemont, Comín i Puig, el "menyspreu" de Borrell cap a les autoritats judicials belgues és impropi d'algú que ocupa un càrrec representatiu a la Comissió Europea, per la qual cosa no els estranya que hi hagués països reticents al seu nomenament, apunten.

Els tres coincideixen que el sistema d'euroordres funciona diàriament "sense cap tipus d'inconvenient a excepció dels que hi ha, com és lògic, quan s'utilitza per fer persecucions polítiques, i en aquests casos, és normal que no s'obtinguin els resultats esperats per Borrell".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés