Publicat 30/7/2019 13:37:20 +02:00CET

Puigdemont no descarta investir Sánchez si és una estratègia unitària de l'independentisme

La portada del nou llibre de Carles Puigdemont
@KRLS

BARCELONA, 30 jul. (EUROPA PRESS) -

L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont no ha descartat investir el candidat socialista a la presidència del Govern espanyol, Pedro Sánchez, si és en el marc d'una estratègia unitària de l'independentisme.

En una entrevista aquest dimarts a Catalunya Ràdio recollida per Europa Press, Puigdemont ha anunciat la publicació del llibre 'Re-unim-nos. Reflexions sobre el retorn a la unitat', en el qual reclama una "direcció aliada" i un retorn a la unitat de l'independentisme.

En una anotació a Twitter recollida per Europa Press, l'expresident ha explicat que el llibre havia de ser un article d'opinió: "Però, com diuen els clàssics, no he tingut temps de fer-lo curt. Per això ha pres la forma de llibret. Aurora Bertrana demanava que no la condemnessin sense llegir-la. Doncs això".

En l'entrevista radiofònica, Puigdemont ha opinat que veu difícil la unitat "si no hi ha voluntat" i si no es poden posar d'acord sobre l'estratègia i explicar com aconseguir desenvolupar-la.

Preguntat per qui formaria part d'aquesta estratègia unitària, ha assegurat que no és un problema de noms, perquè creu que tothom ha d'empènyer cap a un objectiu comú.

Ha afirmat que pot ser que la fórmula unitària no sigui vàlida en aquest moment per a Catalunya, però que sí que ho hauria estat per a les eleccions municipals a Barcelona, i ha advocat perquè els pactes es facin en el marc d'"una lògica d'unitat", fins i tot un hipotètic suport al candidat socialista.

"No està fora de lloc ni un rebuig a la investidura, ni un suport a la investidura, si les dues coses s'analitzen i s'emmarquen en una decisió estratègica", ha sostingut Puigdemont, que ha defensat que hi ha una diferència abismal entre el PP i el PSOE, però que pel que fa a Catalunya només es diferencien en el llenguatge.

REBUTJA ELECCIONS

Preguntat pel recorregut de la legislatura, l'expresident ha destacat que el Govern és "un dels llocs on hi ha part de la unitat" que reclama en el seu llibre, i ha opinat que les eleccions resten fortalesa a l'independentisme.

Ha dit que "la legislatura ha d'aguantar" i ha desitjat que el Govern continuï treballant si vol donar una resposta a les sentències pel procés independentista, que ha reclamat que sigui una resposta coral.

L'expresident ha assegurat que no han debatut encara sobre qui serà el candidat de JxCat en unes futures eleccions autonòmiques, ha qualificat aquesta qüestió de prematura, però ha apuntat que els presos sobiranistes "tenen un lideratge inqüestionable".