Publicat 11/9/2020 20:50:36 +02:00CET

Puigdemont (JxCat) demana a l'independentisme aprofitar que l'Estat està "feble"

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, en un missatge per la Diada de 2020.
CONSELL PER LA REPÚBLICA

   Aposta per una estratègia de confrontació col·lectiva i institucional

   BARCELONA, 11 set. (EUROPA PRESS) -

   L'expresident de la Generalitat i líder de JxCat, Carles Puigdemont, ha demanat aquest divendres a l'independentisme aprofitar que a Espanya hi ha "un govern i un Estat feble" per preparar una estratègia de confrontació.

   En un vídeo difós pel Consell per la República amb motiu de la Diada, ha sostingut que "necessari aprofitar" aquesta circumstància amb una confrontació preparada de forma col·lectiva, individual, institucional i política, ha detallat.

   "Instem la societat civil i les institucions catalanes a preparar les mesures i actuacions necessàries per materialitzar el mandat popular per la independència", ha afirmat.

   Ha afegit que qualsevol negociació amb l'Estat ha de partir del reconeixement del dret a l'autodeterminació i ha de desenvolupar-se amb una mediació independent, perquè "el diàleg no sigui utilitzat per part de l'Estat per emmascarar la repressió".

TERCERA DIADA "SOTA LA REPRESSIÓ"

   Puigdemont ha assegurat que aquesta és la tercera Diada que Catalunya viu "sota la repressió i de l'Estat espanyol deslligada arran del referèndum d'independència", amb presos, exiliats i investigats per posar urnes, segons ha dit textualment.

   Ha afirmat que, després de l'actuació policial en l'1-O, els catalans són "minoria nacional sotmesa a l'autoritarisme ferotge de l'Estat espanyol".

   I ha afegit que, fins que s'apliqui el resultat d'aquesta consulta, "qualsevol elecció al Parlament, com a dipositari de la sobirania, tindrà un caràcter refrendari", en unes eleccions en les quals considera que l'independentisme està en situació de superar el 50% dels vots.

Contador