Publicat 21/05/2020 20:30

Puigdemont defensa el PDeCAT per a l'independentisme: "No han estat els que han investit Sánchez"

Avisa l'independentisme que només hi haur independncia si van plegats

BARCELONA, 21 maig (EUROPA PRESS) -

L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont ha reivindicat aquest dijous el paper del PDeCAT entre l'independentisme, destacant que no van ser els que van permetre la investidura de Pedro Sánchez com a president del Govern espanyol al Congrés, on formen part del grup de JxCat.

"No és el PDeCAT el que ha frenat la política de fermesa davant el Govern (central). No ha estat el PDeCAT el que ha investit Sánchez. No és una rmora", ha subratllat en resposta a diverses preguntes de lectors de Vilaweb recollides per Europa Press, en una allusió velada a ERC.

Després de recordar que és associat del PDeCAT, ha defensat que el partit que presideix David Bonvehí s'ha plantat també davant l'intent de l'Executiu central "d'abusar de l'estat d'alarma".

Davant els quals vinculen al PDeCAT amb l'extinta CiU, Puigdemont ha deixat clar que "CiU no existeix, ni Unió ni Convergncia, i les seves polítiques no les representa JxCat a Madrid".

A l'espera d'avanar en la reconstrucció de l'espai de JxCat, l'expresident catal ha adms que els dos mesos de confinament pel coronavirus han alterat el calendari que havien establert sobre aquest tema.

En la seva opinió, en aquest espai, que aglutina el PDeCAT, la Crida i grups independents, "no sobra ningú" i ha de tenir una vocació transversal i heterognia, malgrat reconixer que no tots comparteixen el seu punt de vista.

A l'independentisme, ha reiterat la importncia de la unitat per poder guanyar a l'Estat, i ha demanat no prescindir de ningú: "Només hi haur independncia si anem plegats. I hi ha moltes maneres d'anar plegats, no només amb una llista única".

Així, ha advertit que l'Estat sempre tindr preparada una "paret" per frenar l'independentisme, per la qual cosa ha cridat a dissenyar una estratgia de confrontació democrtica a partir de l'aprs a l'octubre de 2017.

"La drecera del dileg de bona fe, que l'Estat s'asseur a parlar del dret a l'autodeterminació simplement perqu hi hagi un canvi de majories polítiques a Espanya, és una fantasia", ha asseverat.

SOBRE TUSK

Sobre el que va ocórrer a la tardor de 2017, ha revelat que no va parlar directament amb el llavors president del Consell Europeu, Donald Tusk, els dies previs al 10 d'octubre, per admet que es va sentir interpellat pel seu missatge, després del qual va decidir congelar la declaració d'independncia.

"El missatge de Tusk no hagués tingut efecte si en l'altre costat no hi hagués hagut una correspondncia, que em semblava vera i fiable, de com a mínim tres fonts, que hi havia una voluntat clara d'iniciar un procés de dileg amb Catalunya", ha explicat.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés