Puigdemont critica a Londres que diplomàtics espanyols "contrarestin" l'independentisme

Actualitzat 13/5/2016 15:06:21 CET
Puigdemont visita las instalaciones de Banc Sabadell en Londres
JORDI BEDMAR PASCUAL

BARCELONA, 13 maig (EUROPA PRESS) -

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha acusat aquest divendres des de Londres diplomàtics espanyols d'intentar contrarestar a l'estranger el discurs independentista: "Sortiria molt més barat recórrer 500 quilòmetres i venir a Barcelona".

"Ara el Govern espanyol ha decidit recórrer milers de quilòmetres pel món per intentar contrarestar els arguments que nosaltres donem de primera mà", però li sortiria més a compte traslladar-se a Catalunya i parlar amb el Govern, ha declarat als mitjans després de visitar les instal·lacions que el Banc Sabadell té a la capital anglesa.

La vicepresidenta del Govern espanyol en funcions, Soraya Sáenz de Santamaría, ha dit aquest mateix divendres en roda de premsa que membres del Ministeri d'Exteriors han anat a ambaixades i consolats per explicar a autoritats i societat civil d'altres països la posició de l'Estat espanyol respecte al procés sobiranista.

Des de Londres, Puigdemont ha instat el president del Govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy, a desplaçar-se a la Generalitat per "parlar exactament de quin acord s'adopta entre tots de manera democràtica per poder fer possible el que és un desig democràtic".

Ha lamentat que l'Estat intenti "estendre el mantra que el cas català no li interessa a ningú", cosa que no és certa i que ha pogut constatar en la seva visita a Londres, ha assegurat.

Puigdemont ha fet una valoració molt positiva del viatge i de les trobades que ha mantingut amb l'objectiu d'"explicar" el procés català als actors polítics i econòmics.

"Que coneguin el que està passant a Catalunya, per què està passant i que ens plantegem fer en els pròxims mesos", ha afegit el president català.

Els representants del fòrum financer de la City de Londres amb els quals s'ha reunit "tenen molt interès a conèixer el procés" sobiranista.