Publicat 4/4/2019 12:27:53 +02:00CET

Puigdemont, Comín i Ponsatí demanen per a les europees una llista unitria independentista

El expresidente de la Generalitat Carles Puigdemont en Waterloo
@JUNTSXCAT

Plantegen una candidatura que "reculli tota la diversitat del moviment independentista"

BARCELONA, 4 abr. (EUROPA PRESS) -

L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i els exconsellers Toni Comín i Clara Ponsatí han demanat aquest dijous que l'independentisme es presenti a les eleccions europees en una llista unitria "que reculli tota la diversitat del moviment independentista".

En un article a El Punt Avui, Vilaweb i Eldiario.es recollit per Europa Press, han defensat que, de totes les eleccions dels propers mesos, les europees són les que impliquen "més necessitat d'actuar units".

"Proposem amb més convicció que mai una llista conjunta a les eleccions al Parlament Europeu del proper dia 26 de maig. Una candidatura que reculli tota la diversitat del moviment independentista, que pugui guanyar amb claredat les eleccions i enviar un missatge inequívoc a Europa i al món", defensen.

I sostenen que la internacionalització del procés sobiranista és "un fet incontrovertible", per la qual cosa consideren que és el millor moment perqu l'independentisme irrompi al Parlament Europeu.

Aquesta candidatura té l'objectiu de "posar el dret a l'autodeterminació dels pobles al centre de l'agenda política europea" i aconseguir augmentar la solidaritat internacional per a l'exercici d'aquest dret a Catalunya.

"Fem-ho, tenim més raó que mai. Fem un últim esfor per aconseguir que la veu de Catalunya --que tant el PP, com el PSOE i els populistes de Vox i Cs voldrien silenciar Europa-- tingui la fora histrica que aquesta hora demana", han afegit.

"NO SOBRA NINGÚ"

Puigdemont --que ja havia anunciat que es presentaria als comicis--, Comín i Ponsatí han destacat que en aquesta candidatura "no sobra ningú" i han demanat generositat als partits independentistes.

També han argumentat que una part important de la societat catalana reclama unitat a l'independentisme i que aquesta unitat ha de ser un compromís de tots els actors polítics: "Difícilment afrontarem els reptes que tenim davant, si no responem a la unitat de la gent, també amb la mxima unitat política".

A més, han subratllat que el procés sobiranista "ja és un assumpte europeu" i, segons ells, Europa ja no pot mirar cap a un altre costat davant de la vulneració de drets que consideren que est infligint l'Estat contra l'independentisme.