Puigdemont celebra la posició del TJUE sobre Junqueras: "Una altra gravíssima injustícia"

Publicat 12/11/2019 12:01:47CET
15 octubre del 2019, Bèlgica: Carles Puigdemont, expresident del Govern de Catalunya. Foto: Kurt Desplenter/*BELGA/*dpa
Kurt Desplenter/BELGA/dpa

BARCELONA, 12 nov. (EUROPA PRESS) -

L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont ha celebrat aquest dimarts que l'Advocat General del Tribunal de Justícia de la Unió Europea Maciej Szpunar digui que el líder d'ERC, Oriol Junqueras, ha de ser reconegut com a eurodiputat, tot i que no hagi pogut complir totes les formalitats per recollir l'acta.

En un tuit que ha recollit Europa Press, ha sostingut que aquesta decisió demostra "una altra gravíssima injustícia de la qual és víctima" Junqueras, i que tant el líder d'ERC, com ell mateix i Toni Comín haurien de ser eurodiputats en haver estat elegits en les eleccions europees.

"Han vulnerat els seus drets i els dels seus electors. Oriol hauria d'estar assegut al Parlament Europeu, com Toni Comín i jo mateix perquè així ho van votar més de 2 milions de persones #SpainSitAndTalk", ha manifestat.

També ha celebrat la posició del TJUE el vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, en una publicació a Twitter, en la qual ha destacat que l'advocat general del tribunal ha donat la raó a Junqueras.

"Es demostra que s'han vulnerat els seus drets com a eurodiputat i per tant els drets de milers de persones que el van votar. La repressió no s'aguanta a ulls d'Europa. Seguim", ha expressat.