Publicat 30/10/2019 12:41:47CET

Puigdemont apel·larà a la justícia del Canadà la negativa a poder viatjar al país

L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont
@JUNTSXCAT - Archivo

BARCELONA, 30 oct. (EUROPA PRESS) -

L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont apel·larà al Tribunal Federal del Canadà el rebuig del Govern canadenc a concedir-li l'autorització per poder viatjar al país.

Un comunicat de l'oficina de Puigdemont explica que després de la negativa a entregar-li l'Autorisation de Voyage Électronique (AVE), el seu equip d'advocats, encapçalats per Stéphane Handfield, recorrerà una decisió que consideren "precipitada i que no respecta la presumpció d'innocència".

El Govern del Canadà ja va revocar al març una autorització d'entrada al país a l'expresident de la Generalitat, que l'havia sol·licitat per fer una gira a l'abril pel Quebec, organitzada per la Société Saint-Jean Baptiste (SSJB) de Mont-real, entitat fundada el 1834 i "una referència en la defensa i promoció de la sobirania del Quebec i la defensa del francès com a llengua comuna" dels seus ciutadans.

L'AVE és un requisit que exigeix el Canadà des del 2016 a tots els ciutadans de països exempts de visat que arriben al país amb avió, la seva sol·licitud es fa per internet i, en la majoria de casos, es tramita "en qüestió de minuts", com apunta el Departament canadenc d'Immigració.

Puigdemont ha agraït el suport de la societat del país, sobretot de la SSJB, així com la moció aprovada aquest dimecres per unanimitat a l'Assemblée Nationale del Quebec que recull la "preocupació per les sentències dictades contra els polítics catalans i demana una solució política, democràtica i pacífica per a Catalunya".